Διεθνή

Υπόθεση διαβαθμισμένων εγγράφων: Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες

Υπόθεση διαβαθμισμένων εγγράφων: Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες
Το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ «αποσφραγίστηκε»

Το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ «αποσφραγίστηκε» αποκαλύπτοντας ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία πήρε μαζί του στο σπίτι του στο Μαρ-αλ-Λάγκο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Τραμπ αποθήκευε διαβαθμισμένα έγγραφα σε «μια αίθουσα χορού, ένα μπάνιο και ντους, έναν χώρο γραφείου, την κρεβατοκάμαρά του και μια αποθήκη» στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το κατηγορητήριο αναφέρει επίσης ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στον βοηθό του, Γουόλτ Ναούτα, να μετακινήσουν κουτιά με αρχεία για να τα κρύψουν από τον δικηγόρο του και το FBI.

Ο Τραμπ και ο Ναούτα αντιμετωπίζουν και οι δύο κατηγορίες για συνωμοσία για παρακώλυση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ και το Reuters δύο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην συγκεκριμένη υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφωνπαραιτήθηκαν σήμερα, αφού ο πρώην πρόεδρος παραπέμφθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για διακράτηση απόρρητων εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης και άλλα αδικήματα.

Η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει εξάλλου ότι ένας πρώην συνεργάτης του Τραμπ, ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθός του, Γουόλ Νόουτα, παραπέμφθηκε επίσης.

Ο Νόουτα εργαζόταν στον Λευκό Οίκο και ακολούθησε τον Τραμπ στο Μαρ-αλ-Λάγκο.

Φέρεται ότι βοήθησε στη μεταφορά των χαρτοκιβωτίων που περιείχαν έγγραφα και άλλα αναμνηστικά από την περίοδο που ο Τραμπ ήταν πρόεδρος. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά είχε δηλώσει στις αρχές ότι δεν γνώριζε αν ο Τραμπ είχε κρατήσει απόρρητα έγγραφα αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι μετέφερε ορισμένα κιβώτια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήτευσε τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία έδειξαν ότι τα κιβώτια είχαν μετακινηθεί, εγείροντας υποψίες περί πιθανής παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Οι πράκτορες του FBI κατέσχεσαν σχεδόν 13.000 έγγραφα από το Μαρ-α-Λάγκο, στην έρευνα που έκαναν πέρσι το καλοκαίρι. Περίπου εκατό από αυτά έφεραν την ένδειξη «απόρρητο», αν και ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ είχε διαβεβαιώσει προηγουμένως ότι όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα είχαν επιστραφεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι κράτησε τα έγγραφα επειδή τα αποχαρακτήρισε ο ίδιος, με την ιδιότητά του ως προέδρου των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments