Πολιτική

Τσίπρας: Κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα ενισχύει την ακραία νεοφιλελεύθερη Δεξιά

Τσίπρας: Κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα ενισχύει την ακραία νεοφιλελεύθερη Δεξιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και την αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας αλλά και για τη θωράκιση του εισοδήματος των εργαζομένων υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και την αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας αλλά και για τη θωράκιση του εισοδήματος των εργαζομένων υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν να αποτραπεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και η επέλαση αντιλαϊκών πολιτικών που πλήττουν τα συμφέροντά τους και το δημόσιο συμφέρον, να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση σε εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα «Μιχ. Κακογιάννης», υποστήριξε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναλλακτικό σχέδιο και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και να βάλει φραγμό στα σχέδια τους να υποβαθμίσουν την ανθρώπινη ζωή.

Ανέφερε ο κ. Τσίπρας: «Κάθε ψήφος, στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ και την επιθυμία της την επόμενη ημέρα να είναι ανεξέλεγκτη, να μην έχει αντίπαλο. Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Ο κατακερματισμός της αντιδεξιάς επιλογής σε μικρότερα κόμματα. Οπουδήποτε άλλου εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να μη διακινδυνεύσει να χάσει τις εκλογές και για να μην έχει ισχυρό αντίπαλο την επόμενη μέρα. Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του διλήμματος».

«Αγωνιζόμαστε για νικηφόρο αποτέλεσμα»

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή των συσχετισμών που προέκυψαν στην κάλπη της 21ης Μαΐου και τόνισε: « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πυροτέχνημα, δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας ούτε συμπλήρωμα. Είναι κόμμα εξουσίας». Κάνοντας σύντομη αναδρομή είπε ότι η άνοδός του δεν προέκυψε από κάποια εκλογική συγκυρία, οφείλεται στο ότι αγωνιζόταν και αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. «Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τον συσχετισμό που προέκυψε στις 21 του Μάη, για να νικήσουμε γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον της κοινωνίας, θα αγωνιστούμε γιατί είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα να υπάρχει αντίπαλος που θα κοιτά στα μάτια την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και θα αντισταθεί στη νεοφιλελεύθερη επέλαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας μας είναι για τους μη προνομιούχους»

Σημείωσε ότι έχει συναίσθηση των δυσκολιών και πρόσθεσε: «Σήμερα, έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη δύσκολο αγώνα. Θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε όπως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Μέχρι την τελευταία ψήφο, και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Γιατί γνωρίζουμε και τώρα ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι για το κομματικό μας συμφέρον. Είναι για τη κοινωνία. Για τα λαϊκά στρώματα. Για τους μη προνομιούχους, που έχουν ανάγκη να έχουν στήριγμα ισχυρό απέναντι στην επέλαση αντιλαϊκών πολιτικών».

Απηύθυνε έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες: «Όποιος λοιπόν προοδευτικός πολίτης δεν θέλει να δει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα της ΝΔ. Οποίος εργαζόμενος δεν θέλει να δει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που απαξιώνουν την μισθωτή εργασία, να επιβάλλονται ακόμη και στο Σύνταγμα της χώρας. Όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίζει περίθαλψη σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και σπουδές για τα παιδιά του στα κολέγια, και έχει ανάγκη την δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, πρέπει να ξέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ουσιαστικά δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί, να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ, που εγγυάται τη δημοκρατία και τον δημοκρατικό έλεγχο απέναντι στην παντοδυναμία της ΝΔ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments