Διεθνή

Βέλγιο: Κατασκοπευτικό λογισμικό σε τηλέφωνα αστυνομικών και δικαστών του Qatargate

Βέλγιο: Κατασκοπευτικό λογισμικό σε τηλέφωνα αστυνομικών και δικαστών του Qatargate
Κατασκοπευτικό λογισμικό εντοπίστηκε σε τηλέφωνα της βελγικής αστυνομίας και δικαστών, μεταξύ των οποίων και στο τηλέφωνο του δικαστή Μισέλ Κλεζ

Κατασκοπευτικό λογισμικό εντοπίστηκε σε τηλέφωνα της βελγικής αστυνομίας και δικαστών, μεταξύ των οποίων και στο τηλέφωνο του δικαστή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση Qatargate, αναφέρει ο βελγικός Τύπος.

Όπως αναφέρει η γαλλόφωνη εφημερίδα LeSoir, η βελγική αστυνομία και οι δικαστές ενημερώθηκαν ότι το τηλέφωνό τους έδειξε ίχνη spyware.

«Έπειτα από υποψίες για κατασκοπεία, πολλές συσκευές ανατέθηκαν σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς της Μονάδας Εγκλήματος Υπολογιστών (FCCU), οι οποίοι ειδικεύονται σε περίπλοκες μορφές εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Τα τηλέφωνα εισαγγελέων, δικαστών-ανακριτών, αστυνομικών, ακόμη και του προσωπικού του δικαστικού συστήματος έχουν υποβληθεί σε εκτενή και επανειλημμένη ανάλυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αναλύσεις υποδηλώνουν μόλυνση των τηλεφώνων από spyware, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδονται στους ενδιαφερόμενους. Η συσκευή του ανακριτή Μισέλ Κλεζ είναι ένα από τα τηλέφωνα που βρέθηκαν θετικά», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, το οποίο έχει διασταυρώσει αυτές τις πληροφορίες με πολλές πηγές τους τελευταίους μήνες. Το RTBF διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των τηλεφωνικών τερματικών που επηρεάζονται.

Προς το παρόν, η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν επιθυμεί να σχολιάσει «δεδομένης της ευαισθησίας του φακέλου» και παραπέμπει στην ομοσπονδιακή εισαγγελία για επικοινωνία. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρώτη θέση κατέχουν οι «προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments