Ελλάδα

Ο «χάρτης» του ελληνικού τουρισμού

Ο «χάρτης» του ελληνικού τουρισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ισχυρή ανάκαμψη και επιστροφή των επισκεπτών στις προ πανδημίας συνήθειες ήταν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της περσινής, τουριστικής χρονιάς

Ισχυρή ανάκαμψη και επιστροφή των επισκεπτών στις προ πανδημίας συνήθειες ήταν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της περσινής, τουριστικής χρονιάς. Παρά τις καλές επιδόσεις του βέβαια, ο τουρισμός στη χώρα συνέχισε να αποτελεί προνόμιο για πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας ενώ το άνοιγμα σε νέες αγορές δεν επετεύχθη με την χώρα να υποδέχεται τουρίστες από τις παραδοσιακές αγορές τροφοδότες της, όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη του INSETE για τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια, το 2022.

Οι τουρίστες που επιλέγουν πολλαπλούς προορισμούς

Για την ακρίβεια το 2022 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31.367 χιλ. επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας, αριθμός υψηλότερος από τον αντίστοιχο του 2022 (27.836 χιλ.) αλλά μικρότερος κατά 14,4% σε σχέση με το 2019 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 36.643 χιλ. επισκέψεις.

Η βελτίωση σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά εδράζεται κατά κύριο λόγο στον περιορισμό της τάσης που παρατηρήθηκε εν μέσω πανδημίας ένας επισκέπτης να μεταβαίνει σε έναν μόνο προορισμό και να παραμένει εκεί μέχρι να επιστρέψει στη χώρα του. Ακόμα κι έτσι όμως η τάση δεν εξαλήφθηκε πλήρως, δεδομένου ότι ο κάθε ταξιδιώτης της Ελλάδας επισκέφτηκε κατά μέσο όρο 1,13 Περιφέρειες το 2022 όταν το 2019 επισκεπτόταν 1,17 Περιφέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments