Διεθνή

Μπλίνκεν: Επικοινώνησε με τους συμμάχους των ΗΠΑ στην G7 για την κατάσταση στη Ρωσία

Μπλίνκεν: Επικοινώνησε με τους συμμάχους των ΗΠΑ στην G7 για την κατάσταση στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε τη «εν εξελίξει κατάσταση στη Ρωσία» σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε τη «εν εξελίξει κατάσταση στη Ρωσία» σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με μια σύντομη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικά θέματα Ζοζέπ Μπορέλ συμμετείχαν στην επικοινωνία.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο Μπλίνκεν «επαναλαμβάνει ότι η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει» και ότι οι ΗΠΑ «θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους καθώς η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται».

Από πλευράς του, ο Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων, μετά την ανταρσία της ομάδας Wagner στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει: «Είχα επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 για την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Ρωσία. Ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Δευτέρας, συντονίζομαι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχω ενεργοποιήσει το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων. Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments