Διεθνή

Χάος στη Γαλλία: 45.000 αστυνομικοί και τεθωρακισμένα στους δρόμους

Χάος στη Γαλλία: 45.000 αστυνομικοί και τεθωρακισμένα στους δρόμους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Το Σάββατο η κηδεία του 17χρονου που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Συνολικά 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γαλλία σήμερα το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 καθώς η χώρα προετοιμάζεται για νέο κύκλο επεισοδίων στους δρόμους μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη.

«Σε 50 χρόνια, χρησιμοποιήσαμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις φορές. Δεν αποκλείουμε τίποτα» τόνισε ο Νταρμανέν.

Όπως μεταδίδει το bfmtv,   συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας σημειώθηκε στη Λυών την Παρασκευή το απόγευμα μπροστά από το δημαρχείο. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα στα πυροτεχνήματα που εκτόξευσαν διαδηλωτές με κουκούλες.
Παράλληλα, 42 άτομα συνελήφθησαν στο περιθώριο επεισοδίων στο κέντρο της Μασσαλίας όταν ομάδες επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν ελαφρά. «Πολλές βίαιες ομάδες εξακολουθούν να είναι παρούσες στο κέντρο της Μασσαλίας», δήλωσε η νομαρχία Μπους-ντυ-Ρον, η οποία συνιστά οι πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης απόψε. Γάλλοι ταραξίες λεηλάτησαν ένα κατάστημα όπλων στο κέντρο της Μασσαλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, και αφαίρεσαν μερικά κυνηγετικά όπλα αλλά όχι πυρομαχικά, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία της Μασσαλίας.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments