Ελλάδα

Ανακάμπτουν η ευρωπαϊκή και η ελληνική αεροπορική κίνηση – Οι προβλέψεις για τους θερμούς μήνες

Ανακάμπτουν η ευρωπαϊκή και η ελληνική αεροπορική κίνηση – Οι προβλέψεις για τους θερμούς μήνες
Σε ανοδικό σπιράλ έχει μπει το 2023 η επιβατική κίνηση

Σε ανοδικό σπιράλ έχει μπει το 2023 η επιβατική κίνηση στην παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική αεροπορική βιομηχανία, με τους φορείς να επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την πλήρη ανάκαμψη στα προ πανδημίας επίπεδα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι προκλήσεις δεν έχουν εκλείψει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των μετόχων της εν λόγω βιομηχανίας.

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής αεροπορικής κίνησης

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο του ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Willie Walsh, η παγκόσμια αεροπορική κίνηση τον Απρίλιο έφτασε πάνω από το 90% των επιπέδων του 2019. Η παγκόσμια επιβατική κίνηση τον Απρίλιο, αυξήθηκε κατά 45,8% σε ετήσια βάση ενώ ο μέσος συντελεστής φορτίου έφτασε στο 81,3%, μόλις 1,8 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τα προ πανδημικά επίπεδα. Σε ετήσια βάση η αύξηση της διεθνούς επιβατικής κίνησης παρουσίασε αύξηση της τάξης του 48% με την υγιή ανάπτυξη να μοιράζεται σε όλες τις επιμέρους αγορές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, με υψηλότερους ρυθμούς ανάκαμψης κινήθηκαν οι αερομεταφορείς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι οποίοι, μεγάλο μέρος της περσινής χρονιάς, αντιμετώπιζαν περιορισμούς στις μετακινήσεις για υγειονομικούς λόγους.

Καλές επιδόσεις σημείωσαν και οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, στους οποίους παρατηρήθηκαν ισχυρά σημάδια ανάκαμψης ήδη από πέρυσι. Για την ακρίβεια παρουσίασαν ετήσια αύξηση της τάξης του 22,6%, ενώ η χωρητικότητα τους αυξήθηκε κατά 16%, και ο συντελεστής φορτίου κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 83,3%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments