Πολιτική

Ο Αδωνις “απογοητεύει” τους καταστροφολόγους

Ο Αδωνις “απογοητεύει” τους καταστροφολόγους

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Άμεση επαναπροκήρυξη θέσεων γενικών διευθυντών ΕΦΚΑ απο τον ιδιωτικό τομέα μελετά το υπουργείο Εργασίας.

Προς πλήρη απογοήτευση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ελεεινολογεί σε κάθε προσπάθεια να σπάσουν αναχρονιστικά δεσμά, όσο και συνδικαλιστών που νιώθουν τα “φέουδα” τους να απειλούνται, ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης ήταν…άγγελος κακών!!

“Η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται κανονικά και λειτουργεί” τουίταρε πριν απο λίγο ο υπουργός, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ ως προς την επιλογή γενικών διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα.

Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες τις στασιμότητας και του αναχρονισμού στο Δημόσιο, ο Αδωνις Γεωργιάδης σημειώνει με έμφαση: “φαίνεται ότι ο νόμος που επιτρέπει επιλογή γενικών διευθυντών από ιδιωτικό τομέα κρίθηκε συνταγματικός”. Αυτονοήτως, ο υπουργός επισημαίνει ότι αναμένει την απόφαση του ΣτΕ ολόκληρη για να τη μελετήσει εξονυχιστικά.

Τι λέει το ΣτΕ

Ωστόσο έγραψε με νόημα: “Ακυρώθηκε η κανονιστική πράξη που όριζε τις διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να επιλεγεί διευθυντης από τον ιδιωτικό τομέα, λόγω έλλειψης ειδικής αιτιολογίας”. Τι εννοεί το ΣτΕ σύμφωνα με τον υπουργό; Οτι “θα πρέπει να οριστεί κανονιστική πράξη γιατί μια γενική διεύθυνση έχει ανάγκη από εξωτερικό γενικό διευθυντή και μια άλλη όχι”. Πάντως, ο Α.Γεωργιάδης καθιστά σαφές ότι “η απόφαση του ΣτΕ ως προς το ειδικό αυτό ζήτημα θα γίνει σεβαστή και το πρόβλημα θα θεραπευτεί”.

Κανένα μπλόκο

Ασχέτως αν ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες συνδικαλιστικές μειοψηφίες θεωρούσαν ότι η απόφασή του ΣΕ μπλόκαρε τις προκηρύξεις γενικών διευθυντών, ή πολύ περισσότερο αποτελούσε κόλαφο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, τα γεγονότα, αλλά και οι πληροφορίες είναι αλλιώς.

Ο νόμος δεν κρίθηκε στο σύνολό του αντισυνταγματικός, αλλά ένα κομμάτι του. Και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, οι λόγοι της ακύρωσης ακόμη και αυτού του κομματιού θεωρούνται τυπικοί και όχι ουσιαστικοί.

Αμεση προκήρυξη θέσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, η Κυβέρνηση αναμένεται άμεσα να προβεί σε επαναπροκήρυξη των θέσεων. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, ότι ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, είχε τονίσει ότι είναι μια σημαντική κίνηση για τη Δημόσια Διοίκηση.

Θεωρείται αρκετά πιθανό, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης να αναφερθεί επί του θέματος, τόσο ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έτσι κι αλλιως στην ομιλία του θέλει να καταστήσει σαφές ευθύς εξαρχής ότι εχει γίνει αντιληπτή από την Κυβέρνηση η εντολή των Πολιτών για τομές και ταχύτατες αλλαγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments