Οικονομία

ΕΦΚΑ διευθυντές: Σε επανέκδοση κανονιστικής πράξης προχωρά η κυβέρνηση – Επιβεβαίωση pagenews.gr

ΕΦΚΑ διευθυντές: Σε επανέκδοση κανονιστικής πράξης προχωρά η κυβέρνηση – Επιβεβαίωση pagenews.gr

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στην άμεση επανέκδοση κανονιστικής πράξης αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση

Στην άμεση επανέκδοση κανονιστικής πράξης αναμένεται να προχωρήσει  η κυβέρνηση για τους διευθυντές του ΕΦΚΑ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτο έκανε γνωστό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του pagenews.gr (5/7) ότι σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, η Κυβέρνηση αναμένεται άμεσα να προβεί σε επαναπροκήρυξη των θέσεων. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Τι είχε προηγηθεί 

Το θέμα που κρίθηκε τώρα από την Ολομέλεια του ΣτΕ αφορά προσφυγές που είχαν υποβληθεί στο ανώτατο δικαστήριο για ένα επιμέρους θέμα του Νόμου Χατζηδάκη. Ποιο ήταν αυτό; Αν οι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές μπορούσαν, πέραν των υπαλληλικών καθηκόντων που ασκούσαν στον ΕΦΚΑ, να καταλάβουν και θέσεις διευθυντικών στελεχών για ορισμένη θητεία, όπως προέβλεψε συγκεκριμένη προκήρυξη.

Το ανώτατο δικαστήριο, με τις αποφάσεις που εξέδωσε (σχετική ανακοίνωση έκανε χθες η πρόεδρος του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα), έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο και συνταγματικό και ως εκ τούτου η συγκεκριμένη προκήρυξη, που αφορά ειδικά διευθυντικές θέσεις σε Αττική, Κρήτη και αλλού, δεν μπορεί να ισχύσει.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ επί λέξει αναφέρουν: «Η απόφαση του Δ.Σ. του e-Ε.Φ.Κ.Α., κατά το μέρος που όρισε ότι υποψήφιοι για επιλογή σε θέσεις προϊσταμένων στις γενικές διευθύνσεις (απαριθμούνται) δεν ήταν νόμιμη, γιατί δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου 4892/2022, αφού «δεν τεκμηριώνεται γιατί στις θέσεις αυτές μπορεί, εν όψει των αρμοδιοτήτων, της φύσεως και της αποστολής τους, να τοποθετηθούν ιδιώτες ως υπάλληλοι επί θητεία και όχι αποκλειστικά μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments