Policy Briefs

Μεταναστευτικό: Ιταλία και Πολωνία δείχνουν την κοινή θέση τους

Μεταναστευτικό: Ιταλία και Πολωνία δείχνουν την κοινή θέση τους

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου, το συνέδριο CRE - η ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία ανήκουν το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (FDI) της Meloni και το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) του Μοραβιέτσκι - διεξάγεται στη Βαρσοβία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο συνέδριο των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CRE) στη Βαρσοβία, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Πολωνός ομόλογός της Ματέους Μοραβιέτσκι συμφώνησαν ότι ως ηγέτες χωρών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, κατανοούν τα προβλήματα που συνδέονται με την παράτυπη μετανάστευση.

Από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου, το συνέδριο CRE – η ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία ανήκουν το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (FDI) της Meloni και το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) του Μοραβιέτσκι – διεξάγεται στη Βαρσοβία.

«Ο μόνος μου στόχος είναι να ενισχύσω την πολιτική μας οικογένεια, θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί μετά την ευρωπαϊκή ψηφοφορία και είμαι επικεντρωμένη σε αυτή την πρόκληση », είπε η Μελόνι την Τετάρτη μετά τον διορισμό της ως πρόεδρος του CRE.

Η διάσκεψη της Βαρσοβίας ήταν μια ευκαιρία να συναντήσουμε τον Πολωνό σύμμαχο, Μοραβιέτσκι, ο οποίος είπε «όχι» στη μεταρρύθμιση των κανόνων για τη μετανάστευση και το άσυλο που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο κόμπος της μετανάστευσης ξεπεράστηκε όταν η Μελόνι διαβεβαίωσε ότι η θέση της Ρώμης και της Βαρσοβίας ήταν «βασικά η ίδια: θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην παράνομη μετανάστευση» .

Η Τζόρτζια Μελόνι διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μια «κοινή θέση» για «όλα ή σχεδόν όλα τα ερωτήματα» , τόσο που κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων αρκεί «μια ματιά» για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.

Ο Πολωνός ομόλογός της συμμερίστηκε τα αισθήματά της, δηλώνοντας την προθυμία του να «κατανοήσει τη θέση της Ιταλίας ότι τα εξωτερικά σύνορα [της ΕΕ] προστατεύονται όσο το δυνατόν πιο σταθερά» , κάτι που, είπε, είναι και η θέση της Πολωνίας.

Υπογράμμισε ότι η Ιταλία και η Πολωνία, δύο χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, «κατανοούν πολύ καλά η μια την άλλη και κατανοούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την παράτυπη μετανάστευση» .

Τα δύο κόμματα είναι τα δύο πιο ισχυρά κόμματα στο CRE – ενώ το κόμμα Fidesz του Βίκτωρ Όρμπαν παραμένει «απομονωμένο» σε μια ομάδα – και στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές τον Ιούνιο θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν σχεδόν το ήμισυ της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments