Ελλάδα

Φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο: 112 στους πολίτες – «Αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος»

Φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο: 112 στους πολίτες – «Αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος»
Δασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξh βρίσκεται στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου

Δασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξh βρίσκεται στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν στην περιοχή ώστε να μην φτάσει κοντά σε οικισμούς. Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση. Επιχειρούν συνολικά 31 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη σημαντική βοήθεια των εναέριων μέσων, οι επιχειρήσεις των οποίων περιόρισαν άμεσα όλες τις εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, μέχρι αυτή τη στιγμή, η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη από πεζοπόρα τμήματα της Υπηρεσίας, για πιθανές αναζωπυρώσεις.

112 σε κατοίκους του Ρεθύμνου

Λίγο μετά τις 15:00 το 112 ήχησε στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στο Ρέθυμνο καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο της Κρήτης αποφύγετε την περιοχή ‘Αγιος Βασίλειος. Δασική πυρκαγιά. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα στο neakriti.gr η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, καθώς η μάχη δόθηκε σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Αγκουσελιανά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments