Διεθνή

Ζελένσκι: Η αναποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ ενισχύει τη ρωσική τρομοκρατία

Ζελένσκι: Η αναποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ ενισχύει τη ρωσική τρομοκρατία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καθ' οδόν για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε την «αναποφασιστικότητα» και την «αδυναμία» του ΝΑΤΟ

Καθ’ οδόν για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε την «αναποφασιστικότητα» και την «αδυναμία» του ΝΑΤΟ, η οποία ενθαρρύνει, σύμφωνα με τον ίδιο, τον ρωσικό «τρόμο» εναντίον της χώρας του.

«Φαίνεται να μην υπάρχει βούληση ούτε να προσκληθεί στην Ουκρανία στο ΝΑΤΟ ούτε να γίνει μέλος της Συμμαχίας», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Twitter.

Χαρακτήρισε «παράλογο» ότι η χώρα του δεν έχει λάβει χρονοδιάγραμμα ένταξης, εκτιμώντας πως αυτό ενθαρρύνει τη Μόσχα να «συνεχίσει τον τρόμο της» στην Ουκρανία. «Η αναποφασιστικότητα είναι αδυναμία», κατέληξε.

Ενώ το ΝΑΤΟ πρέπει να επικυρώσει την είσοδο της Σουηδίας στη Συμμαχία (μετά την τουρκική και ουγγρική απεμπλοκή), ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έχει επισημάνει ότι αυτή η σουηδική ένταξη θα έχει «αρνητικές συνέπειες» για την ασφάλεια της Ρωσίας . Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα λάβει «σχεδιασμένα και προγραμματισμένα » μέτρα ως απάντηση.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε επίσης τον «έντονο αντιρωσικό χαρακτήρα» της συνάντησης του ΝΑΤΟ.

“Είναι αναμφισβήτητα μια σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας που έχει έντονο αντιρωσικό χαρακτήρα . Η Ρωσία εκλαμβάνεται ως εχθρός, αντίπαλος και υπό αυτό το πρίσμα θα διεξαχθούν οι συζητήσεις “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ. , στους δημοσιογράφους.

Η Γαλλία παραδίδει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Από την πλευρά της, η Γαλλία προμήθευσε στην Ουκρανία τους πρώτους πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς, την παράδοση των οποίων ανακοίνωσε την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

« Οι πρώτοι πύραυλοι παραδόθηκαν την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε ο πρόεδρος μας », δήλωσε γαλλική στρατιωτική πηγή στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Το Κρεμλίνο απάντησε αμέσως ότι η παράδοση αυτών των πυραύλων ήταν ένα « λάθος » και ότι η Ρωσία θα έπρεπε να λάβει «αντίμετρα » στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το Παρίσι δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των πυραύλων που έχουν ήδη παραδοθεί ή θα παραδοθούν, ενώ τα αποθέματά του υπολογίζονται σε « λιγότερα από 400 » σύμφωνα με το εξειδικευμένο περιοδικό Defence and International Security.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments