Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική
Τα κέρδη της συμμορίας υπολογίζονται στα 240.000 ευρώ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας τα μέλη της οποίας «ειδικεύονταν» στη κλοπή αυτοκινήτων κάνοντας «χρυσές» δουλειές παρουσιάζει το protothema.gr.

Η οργάνωση αποδομήθηκε έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Παλλήνη, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα της συμμορίας, ανάμεσά τους και ο αρχηγός.

Bίντεο ντοκουμέντο από κλοπή αυτοκινήτου στους Αγίους Αναργύρους που έγινε στις αρχές Ιουλίου – Δείτε πώς σπρώχνουν το όχημα

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λάμβαναν «παραγγελίες» για αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, μετέβαιναν σε περιοχές κυρίως των νοτίων και βορείων προαστίων της Αττικής, όπου εντόπιζαν τα οχήματα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια ενημέρωναν τους συνεργούς τους για την ακριβή τοποθεσία.

Ακολούθως, έσπαγαν κάποιο από τα τζάμια του οχήματος και αφού το μετακινούσαν για μικρή απόσταση, το φόρτωναν σε ειδικό γερανοφόρο όχημα και το μετέφεραν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Εκεί πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς του αριθμούς (αριθμό πλαισίου, κινητήρα κ.λπ) και έτσι το «νομιμοποιούσαν» για να το θέσουν εκ νέου σε κυκλοφορία, είτε το αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν με αυτό έτερα οχήματα, τα οποία είχαν αγοράσει με σοβαρές υλικές ζημιές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 22 περιπτώσεις κλοπής και μία απόπειρα κλοπής οχημάτων καθώς και 2 κλοπές καταλυτών οχημάτων σε Παλαιό και Νέο Φάληρο, Μαρούσι, Κερατσίνι, Πατήσια, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Αιγάλεω, Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Νέα Ερυθραία, Χολαργό, Αγίους Αναργύρους, Πειραιά και Νέα Σμύρνη που διαπράχθηκαν από αρχές τους έτους 2022.

Υπολογίζεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τη μέχρι τώρα δράση τους ξεπερνά τις 240.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή από άτομα που διαπράττουν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments