Γεωπολιτικά

Ομέρ Τσελίκ: «Το ελληνικό Λιμενικό τρυπά βάρκες και σκοτώνει μετανάστες»

Ομέρ Τσελίκ: «Το ελληνικό Λιμενικό τρυπά βάρκες και σκοτώνει μετανάστες»
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με την Ελλάδα χωρίς εντάσεις», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ

Λίγες μέρες μετά την συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους και με τον Τουρκικό Τύπο να μιλά για νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ομέρ Τσελίκ διατηρεί κανονικά την επιθετική ρητορική.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να πας σε συζητήσεις, όταν δεν έχει γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών γιατί είναι ένα θέμα που κλειδώνει τα άλλα θέματα που υπάρχουν.

«Τουρκική μειονότητα στην Θράκη»

Συγκεκριμένα, ο Τσελίκ είπε: «Οι κυβερνήσεις συνευρίσκονται. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με την Ελλάδα χωρίς εντάσεις. Όταν στρατιωτικοποιείς τα νησιά, δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Το θέμα της στρατιωτικοποιήσης των νησιών δημιουργεί μια πολύ μεγάλη ένταση που κλειδώνει και άλλα θέματα. Μπορεί να υπάρχει καποια διαφορά για μια περιοχή, να γίνει αυτό ή το άλλο».

Επίσης ο Τσελίκ κάνει λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Θράκη», αναφέρεται στην βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη και λέει ότι «το ελληνικό Λιμενικό τρυπά βάρκες και σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο». Όπως αναφέρει, αν συνεχιστούν αυτά από πλευράς Ελλάδας, κάτι άλλο θα συμβεί και όχι κάποια συμφωνία.

Συνεχίζει τις απειλές ο Τσελίκ

«Συζητάμε συνεχώς για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της ‘τουρκικής μειονότητας’ στη ‘Δυτική Θράκη’ και το σεβασμό των δικαίων τους. Υπάρχει η βούληση να κρατηθούν τα θέματα σε συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αν όμως εντάξετε στο θέμα τα όπλα ή φτιάξετε μια βάση στην Αλεξανδρούπολη που είναι κάτω απο τη μύτη μας, αν συνεχίσετε να τρυπάτε τα φουσκωτα στη Μεσόγειο για να σκοτώνετε ανθρώπους ή αν στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, τότε θα συμβεί κάτι άλλο» είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments