Πολιτική

Άδωνις: Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφουν εφέτος οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Άδωνις: Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφουν εφέτος οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφουν εφέτος οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 'Αδωνις Γεωργιάδης

Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφουν εφέτος οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και ‘Ακη Παυλόπουλο στον ΣΚΑΙ TV. Όπως διευκρίνισε, αυτοί είναι εφέτος 20% πάνω από πέρσι και θα πλησιάσουν τους 70 χιλιάδες.

“Σέβομαι ιδιαιτέρως και ενδιαφέρομαι για τους εργαζόμενους γι’ αυτό το λόγο βγάλαμε και για πρώτη φορά απόφαση με υποχρεωτική ισχύ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά έγινε υποχρεωτική για τους ντελιβεράδες, γι’ αυτούς που δουλεύουν στην οικοδομή, γι’ αυτούς που δουλεύουν στα ναυπηγεία”, ανάφερε ο κ. Υπουργός.

Για το δεύτερο κύμα καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες μέρες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε από την προηγούμενη Δευτέρα, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με υποχρεωτικό χαρακτήρα, μέτρα προστασίας των εργαζομένων από το μεγάλο θερμικό φορτίο, προλαμβάνοντας κατά πολύ το κύμα καύσωνα. Η απόφαση θα ισχύσει ακριβώς η ίδια και για το επερχόμενο κύμα. Από την ημέρα δηλαδή, που θα μας υποδείξει η ΕΜΥ, είπε.

Για το θέμα της ακρίβειας επανέλαβε ότι «η ακρίβεια είναι εισαγόμενο πρόβλημα. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Εάν νομίζετε ότι εκλέγετε θαυματοποιούς, κάνετε λάθος. Θαυματοποιοί δεν υπάρχουν. Στον πραγματικό κόσμο έχουμε εισαγόμενο πληθωρισμό και τον πολεμάμε. Και τον πολεμάμε καλύτερα από τους άλλους. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης πάρα πολύ μεγάλος, διψήφιος. Μία χώρα μόνο έχει μονοψήφιο, όλες οι άλλες χώρες έχουν διψήφιο. Εμείς είμαστε τέταρτοι από το τέλος. Για να καταλάβετε, η Ουγγαρία έχει 33% πληθωρισμό στα τρόφιμα. Εμείς έχουμε 12%. Ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 16,7% και εμείς έχουμε 12%. Είμαστε κάτω από το μέσο όρο».

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη που θα έχει καθολική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Βεβαίως, η εφαρμογή της πρέπει να γίνει με προσοχή. Μάλιστα Θα βγει σε λίγες μέρες, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο που έχει πολλές αλλαγές πάνω στη ψηφιακή κάρτα εργασίας και μείωση της γραφειοκρατίας σε μεγάλο βαθμό για τις επιχειρήσεις που θα την επιλέξουν. Παράλληλα, αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει πάρα πολύ την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, γιατί πια θα έχουμε real time απεικόνιση το που είναι και τι κάνει ο κάθε εργαζόμενος”, τόνισε ο κ. υπουργός.

Τέλος, για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων επεσήμανε ότι “Εμείς θέλουμε να διευκολύνουμε κάθε Έλληνα πολίτη, το τονίζω, κάθε Έλληνα πολίτη να ασκήσει ανεμπόδιστα το εκλογικό του δικαίωμα όπου και αν βρίσκεται. Εάν έχει γίνει κάπου κάποιο λάθος και κάποιοι δεν μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αυτό είναι λάθος και πρέπει να διορθωθεί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments