Πολιτική

Άδωνις: Θα υπάρξει νέα απόφαση για το νέο κύμα καύσωνα

Άδωνις: Θα υπάρξει νέα απόφαση για το νέο κύμα καύσωνα
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Skai και στους δημοσιογράφους κ. κ. Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο.

Μειώθηκαν οι τιμές στα καύσιμα

Ερωτηθείς για τις τιμές των καυσίμων, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι εισαγόμενη, δεν είναι εγχώρια. Ακρίβεια υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι τιμές στα καύσιμα έχουν πέσει. Ο κόσμος να αγοράζει καύσιμα, αφού συμβουλευθεί την πλατφόρμα που έχουμε φτιάξει, τον e – καταναλωτή».

Ρεκόρ όλων των εποχών οι 70.000 έλεγχοι του ΣΕΠΕ

Αναφερόμενος στους καύσωνες και στα εργασιακά ζητήματα που δημιουργούν, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι, όπως υπήρξε παρέμβαση για τα ωράρια υπέρ των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι θα υπάρξει ανάλογη παρέμβαση και για την εβδομάδα που μόλις άρχισε.

«Οι έλεγχοι της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής του ΣΕΠΕ κινούνται 20% επάνω από πέρυσι», συμπλήρωσε ο υπουργός. «Πλησιάζουμε τους 70.000 ελέγχους φέτος, κάτι το οποίο είναι ρεκόρ όλων των εποχών. Επιβλήθηκαν πρόστιμα και υπήρξε για πρώτη φορά υποχρεωτική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας. Υπήρξε μια απώλεια ζωής. Ένας εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο οποίος, όμως, πέθανε εκτός ωραρίου και υπέφερε από καρδιολογικά προβλήματα».

Τέταρτοι από το τέλος στον πληθωρισμό στα τρόφιμα

Ερωτηθείς για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι πάρα πολύ μεγάλος στην Ευρώπη και διψήφιος, πλην μιας χώρας. Υπάρχει χώρα, η Ουγγαρία συγκεκριμένα, που έχει 33% πληθωρισμό στα τρόφιμα. Εμείς, στην Ελλάδα, είμαστε οι τέταρτοι από το τέλος. Έχουμε 12% και ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 16,7%. Είμαστε λοιπόν αισθητά κάτω από τον μέσο όρο».

Πολύ μεγάλο όπλο η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε ότι αυτή «είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο όπλο για να παρακολουθούμε την πραγματική εργασία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα έχει καθολική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Η ψηφιακή κάρτα θα γίνει ένα καλό όπλο για διαφανείς σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Και αυτή η κάρτα, αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει πάρα πολύ την ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας στο έργο της, γιατί θα έχουμε real time απεικόνιση του πού βρίσκεται ο εργαζόμενος. Έχουμε ήδη προμηθεύσει τους ελεγκτές με tablet για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, έτσι ώστε να μην είναι κανένας εκτεθειμένος σε αυθαίρετες και αβάσιμες κριτικές».

Ο Πολάκης έχει… δίκιο!

Ερωτώμενος για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις αποσαφηνίζει: «Δεν αναμειγνύομαι στα εσωτερικά άλλου κόμματος, αλλά έχει δίκιο ο Πολάκης! Το λέω αυτό γιατί είναι προτιμότερο να έχουν νέο αρχηγό μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τώρα, ό,τι και να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο νέος πρόεδρος θα έχει χρεωθεί την πρώτη ήττα του.

Ψήφος αποδήμων: Το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά

Σχετικά, τέλος, με την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού, ο Άδωνις επισήμανε: «Θα είναι αδιανόητο να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο. Υπενθυμίζω την παρέμβαση της μακαρίτισσας Φώφης Γεννηματά υπέρ της ψήφου των αποδήμων. Είχε εκφωνήσει μια πολύ ωραία και προσεγμένη ομιλία. Εμείς θέλουμε να διευκολύνουμε κάθε Έλληνα πολίτη να ασκήσει ανεμπόδιστα το εκλογικό του δικαίωμα, όπου κι αν βρίσκεται. Για να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, χρειάζονται 200 ψήφοι και άρα, είναι απαραίτητοι και οι ψήφοι των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments