Τεχνολογία

iPhone 15: Οι πρώτες διαρροές για την επόμενη ναυαρχίδα της Apple

iPhone 15: Οι πρώτες διαρροές για την επόμενη ναυαρχίδα της Apple

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Αρχείου

Όλες οι μεγάλες αλλαγές και αναβαθμίσεις που θα δούμε στο iPhone 15 και μας κάνουν να ανυπομονούμε για την επίσημη κυκλοφορία του...

Tο επερχόμενο iPhone 15 θα έρθει για να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, με αναβαθμίσεις τόσο σημαντικές που θα κάνει ακόμα και τους πιο… συγκρατημένους να τρέξουν για να αποκτήσουν την νέα ναυαρχίδα της Apple.

Ο Dan Ives, ένας εμπειρογνώμονας στον τομέα, προβλέπει ότι το νέο smartphone θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, καλύτερη τεχνολογία κάμερας, νέο σχεδιασμό και πολλά ακόμα με την αύξηση τιμής να κυμαίνεται έως και τα 200 ευρώ. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην DailyMail, η εταιρεία κολοσσός θα αξιοποιήσει υπέρ της την τεχνητή νοημοσύνη, ενσωματώνοντάς την στο ολοκαίνουργιο iPhone 15.

Όπως φημολογείται, η εφαρμογή Υγεία (Health) θα μπορούσε να έχει δυνατότητες AI (τεχνητής νοημοσύνης) για τη βελτίωση της συλλογής δεδομένων σχετικά με τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και τον ύπνο. Και μπορεί να υπάρχει ένα ξεχωριστό App Store αφιερωμένο σε εφαρμογές που υποστηρίζονται από AI.

Ενώ o βοηθός της Apple, Siri λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει ακόμη προσθέσει την τεχνολογία σε άλλες πτυχές των iPhone.

Το βήμα της Apple προς την τεχνητή νοημοσύνη

Όπως δήλωσε ο Dan Ives, η τεχνητή νοημοσύνη και η λειτουργικότητά της θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πλήρως στην εφαρμογή Υγεία, που συλλέγει πολλά σημαντικά δεδομένα του χρήστη αναφορικά με τα επίπεδα ευεξίας του (ύπνος, άσκηση, προβλήματα υγείας).

Το λογισμικό φημολογείται ότι θα έχει την δύναμη να προσαρμόζει τις προπονήσεις των χρηστών και τα προγράμματα γευμάτων και να παρακολουθεί τα πάντα, από τον ύπνο μέχρι την αναπνοή με καλύτερα δεδομένα.

Όλα αυτά θα μπορεί πιθανότατα να τα κάνει, παρακολουθώντας την κίνησή σας, τις ρουτίνες φυσικής δραστηριότητας, την πρόσληψη τροφής, δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός μοναδικού πλάνου που θα ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και τα μέτρα σας.

Και η Apple αναμένεται επίσης να αναπτύξει AI για να παρακολουθεί την διάθεσή σας, καταγράφοντας την ομιλία και αναλύοντας μηνύματα κειμένου. Καταγράφοντας την ομιλία, το λογισμικό θα μπορούσε να πει εάν αισθάνεστε χαρά, άγχος, λύπη ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα ενώ το ίδιο θα μπορεί να κάνει και με τα μηνύματα κειμένου.

Ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να αποκαλύψει το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, όπως κάνει με τα νέα μοντέλα κάθε χρόνο.

Βελτιωμένη κάμερα με περισσότερα megapixel στο iPhone 15

«Ακούσαμε ότι υπάρχει 20 έως 30% βελτίωση της κάμερας από το iPhone 14», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dan Ives. «Αυτό πιθανότατα θα περιλαμβάνει megapixel και άλλες δυνατότητες γύρω από φωτογραφίες που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε με το iPhone 14».

Το iPhone 15 αναμένεται να διαθέτει την ίδια ρύθμιση κάμερας διπλού αισθητήρα, αλλά θα μπορούσε επίσης να διαθέτει τον κύριο αισθητήρα 48MP που περιλαμβάνεται στα iPhone 14 Pro και iPhone Pro Max. Αυτές οι προβλέψεις έγιναν από τον αναλυτή Jeff Pu, ο οποίος είναι επίσης κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Apple.

Θα κυκλοφορήσουν νέα χρώματα;

Φημολογείται επίσης ότι η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα έως δύο ακόμη νέα χρώματα. Μακέτες που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο θέλουν την βυσσινί απόχρωση να είναι πιο ανοιχτή από το βαθύ μωβ, που κυκλοφόρησε με iPhone 14 Pro Max, αλλά εξακολουθεί να είναι «πολύ σκούρα».

Και το ανοιχτό πράσινο που κυκλοφόρησε με τo iPhone 13 Pro Max, θα αλλάξει με την επερχόμενη απόχρωση που θα μπορούσε να είναι πιο σκούρα, πιο κοντά στο χρώμα της μέντας. Η ροζ απόχρωση θα γίνει ένα πιο βαθύ ροζ και το γαλάζιο θα μετατραπεί στο λεγόμενο «μπλε picton».

Ωστόσο, το «αποκλειστικό» σκούρο κόκκινο χρώμα θα είναι διαθέσιμο μόνο για το iPhone 15 Pro και το πράσινο μέντας για το iPhone 15 Plus.

Μεγαλύτερη ισχύς και μπαταρία

Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν το iPhone 15 να αποκτήσει αύξηση ισχύος 15% χάρη στο αναβαθμισμένο τσιπ που αναμένεται να περιλαμβάνει. Η Apple ανακοίνωσε τα M2 Pro και Max τον Ιανουάριο, τα οποία τροφοδοτούν τα MacBook και τα iPad της. Ωστόσο, ο Dan Ives επισημαίνει ότι τα πανίσχυρα τσιπ θα επανασχεδιαστούν για το iPhone 15.

Αυτό θα παρείχε περισσότερη CPU και μνήμη αλλά και χωρητικότητα στο νέο smartphone. Φημολογείται επίσης ότι θα διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία. Το iPhone 15 θα διαθέτει 18% μεγαλύτερη μπαταρία, το iPhone 15 Plus και το iPhone 15 Pro 14% μεγαλύτερη μπαταρία ενώ το iPhone 15 Pro Max 12% μεγαλύτερη.

Μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του, μπορείτε να βρείτε τα τελευταία iPhones, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε smartphones ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε χώρα.

Τώρα, έχετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις του SHOPFLIX.GR και να βρείτε smartphone με έκπτωση έως και -80%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments