Διεθνή

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε επενδύσεις 45 δις ευρώ στη Λατινική Αμερική

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε επενδύσεις 45 δις ευρώ στη Λατινική Αμερική

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, μεταξύ ΕΕ και Λατινικής Αμερικής, η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλει να φέρει πιο κοντά τους δύο εταίρους.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής, τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, μεταξύ ΕΕ και Λατινικής Αμερικής, η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλει να φέρει πιο κοντά τους δύο εταίρους.

Επενδύσεις 45 δισ. ευρώ στη Λατινική ΑμερικήΑυτή είναι η ανακοίνωση που έκανε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επιχειρηματικό κόσμο, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής μεταξύ της Ένωσης και της νοτιοαμερικανικής ηπείρου.

Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένα έργα που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια. Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, να αντισταθμιστεί η επιρροή της Κίνας στην περιοχή. Αλλά οι 27 θέλουν επίσης πρόσβαση στις κρίσιμες πρώτες ύλες της ηπείρου. Η Νότια Αμερική, για παράδειγμα, κατέχει το 85% των παγκόσμιων αποθεμάτων λιθίου.

« Αυτό που θέλουμε να συζητήσουμε σήμερα είναι πώς να συνδέσουμε καλύτερα τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις μας, να μειώσουμε τον κίνδυνο, να ενισχύσουμε και να διαφοροποιήσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού μας και να εκσυγχρονίσουμε τις οικονομίες μας με τρόπους που μειώνουν τις ανισότητες και προς όφελος όλων», λέει η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen .

« Όλα αυτά είναι εφικτά εάν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur και δεσμευόμαστε να επιλύσουμε τις διαφορές που απομένουν το συντομότερο δυνατό », προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα λέει ότι θέλει να εμπλέξει τη χώρα του σε μια διαδικασία επικύρωσης αυτής της εμπορικής συνθήκης. Ωστόσο, τονίζει ότι οι ευρωπαϊκές απαιτήσεις για αυστηρότερα κριτήρια για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο είναι παράλογες.

” Όλοι γνωρίζουν ότι η Βραζιλία θα κάνει τον ρόλο της στο θέμα του κλίματος. Έχουμε δεσμευτεί για μηδενική αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο έως το 2030. (…) Και κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, θέλουμε να κάνουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταλάβει ότι υπάρχουν 50 εκατομμύρια κάτοικοι στον Νοτιοαμερικανικό Αμαζόνιο που χρειάζονται αξιοπρεπείς και αξιοπρεπείς συνθήκες επιβίωσης» , εξηγεί μετά από διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Εκτός από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η εμπορική συμφωνία αμφισβητείται επίσης στην Ευρώπη για τη γεωργική της συνιστώσα . Η Γαλλία και η Αυστρία είναι οι πιο κρίσιμες πρωτεύουσες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments