Αθλητισμός

Επιστολή Αλαφούζου στην ΕΠΟ για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού

Επιστολή Αλαφούζου στην ΕΠΟ για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ για τα όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια για τα «χειραγωγημένα ματς».

Επιστολή Αλαφούζου στην ΕΠΟ για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητά από την Ομοσπονδία να δράσει άμεσα με σκοπό να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα η υπόθεση των «χειραγωγημένων αγώνων» που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η επιστολή θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ παράλληλα, θα πέσει στο τραπέζι και η πρόταση του Τάκη Μπαλτάκου για επιβολή ποινών στις ομάδες για τις οποίες υπάρχουν αναφορές από τη Sportradar.

Υπενθυμίζεται ότι στην τοποθέτησή του ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε τη Δευτέρα:

«Η ΕΠΟ δεν γνωρίζει οτιδήποτε για την διεξαγόμενη ποινική έρευνα. Η ΕΠΟ έχει μόνο πειθαρχική διαδικασία επί των εμπλεκομένων ομάδων, μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία αποτελείται από τακτικούς δικαστές και δρα ανεξάρτητα.

Για την αποτελεσματική υποβοήθηση του έργου των τακτικών δικαστών προτείνω τα ακόλουθα:

1. Κατάργηση της πολύμηνης και αναποτελεσματικής ανακριτικής διαδικασίας και απευθείας παραπομπή των ομάδων σε δίκη, αφού το μόνο στοιχείο που έχει στην διάθεσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι η έκθεση της εταιρείας Sportradar και τίποτα άλλο. Ούτε έγγραφα, ούτε μάρτυρες, ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί, ούτε κατασχεμένα κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές.

Τί ανάκριση να κάνει?

2. Άμεσα – εντός πέντε ημερών – επιβολή ποινής στην ομάδα, για την οποία λαμβάνεται φάκελος από την Sportradar ως ακολούθως:

α) Για τον πρώτο φάκελο χρηματικό πρόστιμο 100.000 Ευρώ, μετά από προηγούμενη ακρόαση, αλλά με αντιστροφή του βάρους απόδειξης. Η ομάδα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά της, όχι η Επιτροπή την ενοχή της ομάδας.

β) Για τον δεύτερο φάκελο αφαίρεση 5 βαθμών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 Ευρώ.

γ) Για τον τρίτο φάκελο αποβολή από το πρωτάθλημα. Εννοείται ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, θα αφορά δε μόνο το οικονομικό σκέλος της απόφασης, όχι το πειθαρχικό. Επειδή οι τακτικοί Δικαστές δεν μπορούν να επιβάλλουν ποινές μόνο με ενδείξεις και πιθανολόγηση απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση για την υποβοήθηση και στήριξη τους ως προς αυτό.

Μια τέτοια συνολική νομοθετική παρέμβαση, εκ μέρους ΕΠΟ και Πολιτείας, θα οδηγήσει στην άμεση καταστολή του φαινομένου πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Αντίθετα η διεξαγόμενη ποινική έρευνα είναι μυστική και θα περάσουν χρόνια πριν φτάσουμε σε τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις. Σχετική απόφαση θα ληφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της 20ης Ιουλίου, αφού εισακουστούν οι αντίστοιχες προτάσεις των Τακτικών Δικαστών και της Νομικής Υπηρεσίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments