Πολιτική

Άδωνις: Οι πυροσβέστες και οι πιλότοι είναι οι αληθινοί ήρωες της εποχής μας

Άδωνις: Οι πυροσβέστες και οι πιλότοι είναι οι αληθινοί ήρωες της εποχής μας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Adonis Georgiadis

Σε εργασιακά θέματα καθώς και σε κεντρικά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρεται ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Σε εργασιακά θέματα καθώς και σε κεντρικά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρεται ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Μανιφέστο» και την δημοσιογράφο κ. Ντόρα Κουτροκόη.

Αναφερόμενος στην τραγική απώλεια της ζωής των δύο πιλότων εν ώρα καθήκοντος, ο Άδωνις εκφράζει τη θλίψη του λέγοντας: «Κατ’ αρχάς να εκφράσω την οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων χειριστών του Canadair που συνετρίβη ενώ συνέδραμαν σε επιχείρηση κατάσβεσης στην Κάρυστο. Ηταν ένα τραγικό γεγονός που μας βύθισε όλους στο πένθος και μας θύμισε ότι οι πυροσβέστες και οι πιλότοι είναι οι αληθινοί ήρωες της εποχής μας».

Προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή

Ερωτηθείς για τις πυρκαγιές και την αντίδραση που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε: «Η πολιτική κατεύθυνση της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ απλή: πρώτα μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή». Και συμπλήρωσε: «Δεν μου αρέσει να λαϊκίζω, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η επιλογή του 112 και των προληπτικών εκκενώσεων δεν είναι μία πολυτέλεια, ούτε μία πολιτική υπεκφυγή. Είναι μία πραγματική πολιτική απόφαση, που έχει κεντρικό σύνθημα «πρώτα η ανθρώπινη ζωή».

Πολύ μεγάλη πρόοδος στο ρυθμό έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων

Στη συνέχεια, η συνέντευξη περιστράφηκε γύρω από εργασιακά θέματα και ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης. Ο Άδωνις ρωτήθηκε για τον αριθμό και το ρυθμό έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων και απάντησε λέγοντας: «Κάθε μήνα δημοσιεύεται ο Ατλας, στον οποίο μπορείτε να διαβάζετε τις εκκρεμείς συντάξεις με απόλυτη ακρίβεια. Οι εκκρεμείς συντάξεις του περασμένου μηνός, δηλαδή οι συντάξεις που έχουν καθυστερήσει πέραν των 90 ημερών, όχι οι τρέχουσες, ήταν στο σύνολο 32.000. Εάν σκεφτείτε όμως ότι μέσα σε αυτές είναι αρκετές συντάξεις που αφορούν τους ανθρώπους που έχουν χρέη πάνω από τα όρια που μπορεί να βγει μία σύνταξη ή συντάξεις όπου ο ενδιαφερόμενος δεν έχει ακόμα προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα, στην πραγματικότητα οι εκκρεμείς συντάξεις είναι περίπου στις 20.000. Σκοπός μας είναι αυτός ο αριθμός να πέσει ακόμα παρακάτω. Εχω βάλει στόχο στο τέλος του χρόνου το 32.000 να γίνει 25.000 ή και ακόμα λιγότερο και με αυτόν τον ρυθμό να συνεχίσουμε ώστε σε ένα διάνυσμα χρόνου να είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές. Εχουμε και περίπου 60.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, όπου κι εκεί όμως έχουμε αυξήσει αρκετά τον ρυθμό που τις εκδίδουμε και πιστεύουμε ότι σε λίγους μήνες θα έχουν τείνει προς το μηδέν. Σε γενικές γραμμές, πάντως, υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος».

Ελληνοτουρκικά: Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τις πάγιες ελληνικές θέσεις

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει τους πάγιους ελληνικούς ισχυρισμούς.

«Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάτι καινούργιο από ό,τι λέει η ελληνική εξωτερική πολιτική εδώ και δεκαετίες; Δεν είναι παγία θέση όλων των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων ότι η μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα, προφανώς και οι θαλάσσιες ζώνες που παλιά δεν τις ξέραμε και ο μόνος τρόπος επίλυσής τους είναι η προσφυγή στη Χάγη; Είπε κάτι διαφορετικό ο πρωθυπουργός; Και σας ρωτώ: Εχουμε πάει τόσα χρόνια στη Χάγη; Οχι. Γιατί δεν έχουμε πάει; Διότι η Τουρκία δεν υπογράφει να πάμε στη Χάγη, γιατί για να πάμε στη Χάγη πρέπει προηγουμένως η Τουρκία να αναγνωρίσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες, τις οποίες η Τουρκία δεν θέλει να αναγνωρίσει. Είναι τόσο απλό. Προσωπικά δεν έχω μεγάλη προσδοκία ότι θα αλλάξει κάτι, σίγουρα πάντως ο πρωθυπουργός δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά τα πάγια δεδομένα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε.

Η ΝΔ έχει καταφέρει να θεμελιώσει την ιστορική βάση της

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες μεταπηδήσεις στελεχών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατίας, επισημάνθηκε ότι ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ είναι να καταφέρει να διευρυνθεί και να εκφράσει πολιτικά μια παράταξη, η οποία θα εκτείνεται από τις παρυφές της κεντροαριστεράς έως τη δεξιά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ανάμεσα στα άλλα: «Η πραγματική μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχει χτίσει μία πρωτοφανή πολιτική ηγεμονία είναι ότι έχει καταφέρει να ενώσει σε μία παράταξη ανθρώπους όπως παραδείγματος χάριν εγώ ή ο Μάκης Βορίδης με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τη Ζέφη Δημαδάμα και τον Γιώργο Μαυρωτά. Αυτό δεν ήταν πολιτικά αυτονόητο πριν από μερικά χρόνια. Θα έλεγα ότι είναι σχεδόν πρωτοφανές. Οχι τόσο ότι καταφέραμε να βρεθούμε σε μία παράταξη, αλλά ότι καταφέραμε να συνεργαστούμε αρμονικά για το καλό του ελληνικού λαού και αυτό νομίζω είναι που έδωσε και το μεγάλο ποσοστό στις εκλογές, καθόσον δημιούργησε έναν πολύ ευρύτερο πολιτικό χώρο στον οποίον κυριαρχεί η Νέα Δημοκρατία. Αρα, για μένα το να μένουμε στα πρόσωπα και να κάνουμε κάποιου είδους πολιτικό κουτσομπολιό δεν έχει μεγάλη σημασία».

Χρειαζόμαστε μια λειτουργική αξιωματική αντιπολίτευση

 Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις ξεκαθάρισε ότι δεν υπεισέρχεται σε ονοματολογία και ότι δεν αναμειγνύεται με τα εσωτερικά ζητήματα άλλου πολιτικού κόμματος: «Ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αντιπρόεδρός της και υπουργός της κυβερνήσεως Μητσοτάκη δεν έχω απολύτως κανέναν λόγο να εκφράσω προτίμηση για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εσωτερική τους διαδικασία, θα εκλέξουν όποιαν ή όποιον νομίζουν. Ως πολίτης της χώρας προφανώς με ενδιαφέρει να έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργική, η οποία θα παίζει τον ρόλο που πρέπει να παίζει μέσα σε ένα ομαλό δημοκρατικό σύστημα»/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments