Ελλάδα

Λέσβος: «Στρατηγείο» μέσα στο κέντρο φιλοξενίας είχε δημιουργήσει το κύκλωμα των ΜΚΟ

Λέσβος: «Στρατηγείο» μέσα στο κέντρο φιλοξενίας είχε δημιουργήσει το κύκλωμα των ΜΚΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος παράνομων μεταναστών που δρούσε στη Λέσβο, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το δίκτυο δρούσε ακόμα και μέσα στη δομή φιλοξενίας της Λέσβου. Πρόκειται για 13 άτομα, κυρίως Αφγανοί, που είχαν έρθει στη χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας και διέμεναν στη δομή φιλοξενίας μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για να πάρουν άσυλο.

Στο «αρχηγείο» τους εντός της δομής οργάνωναν ταξίδια παράνομων μεταναστών από την Τουρκία με προορισμό τη χώρα μας. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έφτασαν στο σημείο μέχρι και να ξυλοκοπούν τους μετανάστες για να τους πάρουν τα χρήματα.

Πώς έφτασαν οι αρχές στην εξάρθρωση του δικτύου

Οι αρχές άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση πριν από μερικές ημέρες όταν έγινε μια ληστεία μέσα στο κέντρο φιλοξενίας. Τότε, κατασχέθηκαν τα κινητά των Αφγανών και μέσα από αυτά αντλήθηκαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος.

Εκτός από τους Αφγανούς, στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο ΜΚΟ που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των μη κυβερνητικών οργανώσεων της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των δυο ΜΚΟ. Το 2021 η αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφία με τις κατηγορίες για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατασκοπίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments