Πολιτική

Μαρινάκης: Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Πατούλη, είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση

Μαρινάκης: Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Πατούλη, είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο παρακάτω link θα μπορείτε να παρακολουθήσετε, στις 12:30 σε live stream, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

«Ηπροσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος».

Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη σε ερώτηση που τού τέθηκε μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία για στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά ως υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο υφυπουργός Άμυνας θα παραιτηθεί των υπουργικών του καθηκόντων για να τρέξει την υποψηφιότητά του.

Πρόσθεσε δε ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη «είναι αυτονόητο πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα με επικεφαλής το Νίκο  Χαρδαλιά».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα υπάρξει συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πατούλη, κάτι το οποίο φαίνεται να επιδιώκει ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Μαρινάκης δεν απάντησε, μένοντας σε όσα δήλωσε αρχικά για το θέμα.

Ο Γιώργος Πατούλης συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής τους την Κυριακή,  θέλοντας να τους εμψυχώσει, να εξασφαλίσει δηλώσεις στήριξης αλλά και να σταθμίσει την στήριξη που θα έχει για τυχόν αυτόνομη συμμετοχή στις εκλογές για την περιφέρεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: 

Οι πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως βρίσκονται σε ύφεση, τόσο λόγων των αδιάκοπων προσπαθειών του επιχειρησιακού μηχανισμού, όσο και της μερικής εξομάλυνσης των καιρικών συνθηκών.

Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε και ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει. Καλούμε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να αποφεύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να δημιουργήσει εστία φωτιάς.

Πάνω από 660 πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε 15 μέρες, σχεδόν σε όλη τη χώρα και μάλιστα υπό ακραίες συνθήκες.

10 από αυτές και συγκεκριμένα στις περιοχές Δερβενοχώρια -Λουτράκι- Κουβαράς- Αίγιο—Λακωνία- Βοιωτία- Λαμία- Κάρυστος – Ρόδος- Νέα Αγχίαλος πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Αν συγκρίνουμε μάλιστα το σύνολο των αντιπυρικών περιόδων της τελευταία δεκαπενταετίας, από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου δηλαδή, ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε πρόβλεψη ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς σε κατάσταση συναγερμού (επιπέδου 5) για πέντε συνεχόμενες ημέρες και σε τόσες πολλές περιφέρειες. Το Πυροσβεστικό Σώμα καθημερινά είχε να αντιμετωπίσει 60 έως 80 ενάρξεις πυρκαγιών.

Η κλιματική κρίση είναι πλέον για τα καλά στη ζωή μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όλα τα επίπεδα, κατασταλτικά και προληπτικά, για να μπορούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και των περιουσιών των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο στην Διευχά της Χίου. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 90 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών προκειμένου να εκκενωθούν τα χωριά Διευχά και Κατάβαση. Η εκκένωση γίνεται προληπτικά, αφού δεν απειλείται προς το παρόν κάποιος οικισμός. Δίνεται η εντύπωση πως η πυρκαγιά θα ελεγχθεί άμεσα παρά τη δύσκολη μορφολογία του εδάφους και το γεγονός ότι ξέσπασε νυχτερινές ώρες και έπρεπε να ξημερώσει για να ξεκινήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments