Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων -Με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα»

Ο Χάρης Δούκας υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων -Με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα»

Πηγή Φωτογραφίας: fb Χάρης Δούκας Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Χάρης Δούκας, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» έχει την υποστήριξη 70 προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής των επιστημών των τεχνών και της οικολογίας.

Ο κ. Δούκας, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, φιλοδοξεί, όπως τονίζει, να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης, με έμφαση στη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και τη συμπεριληπτικότητα. «Στόχος είναι η Αθήνα να ανακαλύψει ξανά την ταυτότητά της, συνομιλώντας με το παρελθόν, ζώντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον. Να γίνει μία πόλη όπου κάθε πολίτης μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια σεβασμό και ευημερία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη διακήρυξη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων δίνεται «ιδιαίτερη έμφαση στο να γίνει η Αθήνα μια πράσινη πόλη. Με πολύ περισσότερο πράσινο, παντού καθώς χρειάζεται να γεμίσει με χιλιάδες νέα δέντρα, τόσο σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, όσο και σε ανενεργούς κοινούς χώρους, αντί για ακριβά, ανεπαρκή υποκατάστατα.

Με βιώσιμη αρχιτεκτονική, πράσινες διαδρομές σε γειτονιές, αξιοποίηση κλειστών χώρων (όπως σχολεία τα απογεύματα και τους καλοκαιρινούς μήνες), σωστή πεζοδρόμηση,  χρήση ανοιχτών χρωμάτων στις επιφάνειες,  αξιοποίηση του υγρού στοιχείου, προκειμένου να καταστήσουν την πόλη μας περισσότερο ανθεκτική στην κλιματική κρίση που θα εντείνεται, με καθαρότερο αέρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Αλλά και με πράσινη ενέργεια. Καθαρή, ανανεώσιμη και φθηνή ενέργεια, παραγόμενη μέσα από ενεργειακές κοινότητες που θα ιδρύσει ο Δήμος, πρωτίστως για να καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια χιλιάδων ευάλωτων νοικοκυριών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments