Πολιτική

Κυβέρνηση: Στοιχήματα κανονικότητας εν μέσω θέρους

Κυβέρνηση: Στοιχήματα κανονικότητας εν μέσω θέρους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με πρωθυπουργικούς κύκλους, η γαλάζια παράταξη κλήθηκε να επαναπροσδιορίσει γρήγορα τον οδικό χάρτη για τη νέα τετραετία, προετοιμάζοντας τον Αύγουστο αφενός για να παρουσιάσει «λύσεις» στις επείγουσες προκλήσεις της καθημερινότητας και. αφετέρου, να θέσει σε τροχιά υλοποίησης τις βασικές πολιτικές – κλειδιά για κάθε τομέα μέχρι το φθινόπωρο.

Έναν Αύγουστο «κανονικότητας», χωρίς περαιτέρω εσωτερικά φάλτσα και πόσω μάλλον μεγαλύτερες κρίσεις και, άρα, δίχως νέες δοκιμασίες για την κυβερνητική εικόνα προτού καν συμπληρωθούν οι πρώτες 100 ημέρες της νέας περιόδου διακυβέρνησης, έχει ανάγκη το Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνοντας ο ίδιος μπροστά στη διαχείριση των μέχρι στιγμής προβληματικών καταστάσεων στις τελευταίες εβδομάδες (από τη μείζονα κρίση των πυρκαγιών έως τους λεπτούς χειρισμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτήθηκαν εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών) θέλει ουσιαστικά να κλείνει το γρηγορότερο τα δυσάρεστα «μέτωπα», συνοδεύοντας τις κινήσεις του και από – κατά περίπτωση – μηνύματα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Σύμφωνα με πρωθυπουργικούς κύκλους, η γαλάζια παράταξη κλήθηκε να επαναπροσδιορίσει γρήγορα τον οδικό χάρτη για τη νέα τετραετία, προετοιμάζοντας τον Αύγουστο αφενός για να παρουσιάσει «λύσεις» στις επείγουσες προκλήσεις της καθημερινότητας και. αφετέρου, να θέσει σε τροχιά υλοποίησης τις βασικές πολιτικές – κλειδιά για κάθε τομέα μέχρι το φθινόπωρο. Αυτές θα αναλυθούν λεπτομερώς στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης της νέας τετραετίας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα πρώτα 24ωρα μετά την επανεκλογή του, με τη δημόσια παρέμβαση να εντείνεται και την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί ότι αντιμετωπίζει τις εστίες κρίσης «επικοινωνιακά», ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε (με θετικό μομέντουμ), εστιάζοντας πρώτα στην καθημερινότητα και στα ζητήματά της. Έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία και μια πολύ ξεκάθαρη εντολή να προωθήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις δήλωσε χθες στο βρετανικό δίκτυο ITV. Ως εκ τούτου, ζήτησε συνοχή  και δημόσια παρουσία για το υπουργικό συμβούλιο, προωθώντας εκ νέου ένα μήνυμα αξιοπιστίας. Τις τελευταίες ημέρες έγιναν επίσης συναντήσεις και συσκέψεις υπουργών και υφυπουργών: είτε ήταν ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης να κατευθύνει ελέγχους στις παραλίες (με αφορμή το «κίνημα της πετσέτας»), είτε στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μιλούν για την ταχύτητα εφαρμογής των μέτρων και την αποζημίωση των πυρόπληκτων του Αυγούστου, είτε το Ανεξάρτητο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την αδήλωτη εργασία π υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης συμμετέχει σε έλεγχο, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας βάζει στην ατζέντα την κυκλοφοριακή κατάσταση της Αθήνας, ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος επιθεωρεί το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ κ.ο.κ.

Ταυτόχρονα «συνοχή» και οργάνωση εν όψει και των αυτοδιοικητικών μαχών ζητείται από την κομματική έδρα. Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε χθες μερική ανανέωση προσώπων στην Πειραιώς σε ό,τι αφορά τη γραμματεία Οργανωτικού, η οποία δουλεύει υπό τον Στέλιο Κονταδάκη και περιλαμβάνει πρόσωπα-γέφυρα μεταξύ των κεντρικών γραφείων και των τοπικών οργανώσεων ανά την επικράτεια. Ο Μητσοτάκης όρισε πέντε νέους αναπληρωτές γραμματείς Οργανωτικού στις περιφέρειες Αττικής (Λεωνίδας Πιλιλίτσης, ο άλλοτε γενικός συντονιστής Κομματικών Οργανώσεων Αττικής), Κρήτης (Γιώργος Επιτροπάκης, ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου), Στερεάς Ελλάδας (Θεμιστοκλής Καρινιωτάκης, ο άλλοτε υπεύθυνος για το Αιγαίο), Θεσσαλίας (Γιώργος Κυριάκης) και Βορείου – Νοτίου Αιγαίου (Αλέξιος Κοτσαρίνης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments