Ελλάδα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «μυστήρια ζωή ενός κούρου από την Κρήτη»

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «μυστήρια ζωή ενός κούρου από την Κρήτη»

Πηγή Φωτογραφίας: FairPlanet

Η «παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη» παρουσιάζεται στην «Αίθουσα του Βωμού» (αιθ. 34) έως τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.

Το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, υποδέχεται μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα «την παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη».

Πρόκειται για ένα σπάνιας ομορφιάς χάλκινο αγαλματίδιο που αποδίδει τον μινωικό τύπο του λατρευτή. Το ειδώλιο φέρεται να έχει βρεθεί στη Μίλατο των Μαλίων τα τελευταία χρόνια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αποκτήθηκε από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το 1923 και εκτέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο μεσοπόλεμο.

Η άδηλη προέλευσή του, η ασυνήθιστη φυσιοκρατική απόδοση ποικίλων λεπτομερειών, σε συνδυασμό με το μεγάλο του μέγεθος, το καθιστούν μοναδικό και εγείρουν αμφιβολίες για τη γνησιότητά του.

Η ανάδειξη του χάλκινου κούρου στο Αθέατο Μουσείο σηματοδοτεί την έναρξη της αναψηλάφησης ενός δύσκολου αρχαιολογικού γρίφου με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων αρχαιομετρίας, που αναμένεται να διαφωτίσουν την αληθή του προέλευση.

Η «παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη» παρουσιάζεται στην «Αίθουσα του Βωμού» (αιθ. 34) έως τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.

Στις 13 και στις 27 Αυγούστου, στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 23 Αυγούστου, στις 20 Σεπτεμβρίου και στις 11 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη, ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τον μαγικό κόσμο της μινωικής λατρείας, τα ανακτορικά εργαστήρια ειδωλίων και πολυτελών έργων τέχνης, καθώς και για το χρονικό της διακίνησης κίβδηλων αρχαιοτήτων στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4856, 2132144889, 2132144838.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politismos/ethniko-arhaiologiko-moyseio-atheato-moyseio-kriti”>Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη» – iefimerida.gr</a></p>

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments