Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: «Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη

Νέα Φιλαδέλφεια: «Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε 13 κατηγορούμενους από τους 105 έχουν εστιάσει οι Αρχές

«Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από το πρόσωπο που φέρεται να κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στον 29χρονο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ύστερα από τη συντεταγμένη επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, από τους 105 συνολικά κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί 13 άτομα. 

Πρόκειται για εννιά Κροάτες, ένα άτομο από την Αλβανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς και 3 Έλληνες. Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες όλων των κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης. Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων, σε κάθε ανακριτή, ανά ημέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Η δίωξη που τους ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, μεταξύ των οποιών, αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας από πρόθεση και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Με διατάξεις που εξέδωσε την Τετάρτη η ανακρίτρια της υπόθεσης, θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Ένα και μοναδικό τραύμα από μαχαίρι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει την αρχική διαπίστωση των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας.

Όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα, που έκανε τη νεκροτομή, ο 29χρονος έφερε και κάποια άλλα χτυπήματα στα χέρια, που δέχτηκε προφανώς στην προσπάθεια του να αμυνθεί, όχι όμως ιδιαίτερης σημασίας.

Το τραύμα από μαχαίρι στον πήχη, ωστόσο, ήταν βαθύ και έκοψε αρτηρία και αγγεία, με αποτέλεσμα ο 29χρονος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Μιχάλης περπάτησε μερικές δεκάδες μέτρα, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν, και όταν βρέθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα εστιάζεται σε μια μικρή ομάδα χούλιγκαν που έλαβαν μέρος στα αιματηρά επεισόδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments