Ελλάδα

ΕΛΑΣ για τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου: Απομονωμένοι οι χούλιγκαν της Ντιναμό, δεν απειλούνται

ΕΛΑΣ για τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου: Απομονωμένοι οι χούλιγκαν της Ντιναμό, δεν απειλούνται

Πηγή Φωτογραφίας: Απολογίες στους ανακριτές των πρώτων κατηγορουμένων για την επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, Κυριακή 13 Αυγούστου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αίσθηση προκάλεσαν για μια ακόμη φορά οι δηλώσεις του Κροάτη προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Ο Κροάτης πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση στην πόλη Γέλσα και αναφερόμενος στην προφυλάκιση των 101 Κροατών χούλιγκαν για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια υποστήριξε πως οι Αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου.

Στο επίμαχο σημείο των προκλητικών δηλώσεων σημείωσε ότι «αυτό δεν είναι κράτος δικαίου! Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου . Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα έκανα. Δεν είναι απλό. Αυτό αγγίζει τα όρια του δικαίου του πολέμου. Αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτη μονάδα. Έχεις πέντε μέρες να ξεχωρίσεις τα παράσιτα από μια ομάδα ανθρώπων και τους βάζεις όλους υπό κράτηση και τους σκορπίζεις σε όλη την Ελλάδα για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν. Υπέροχα, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Τι απαντούν πηγές της ΕΛΑΣ στον Κροάτη πρόεδρο

Πηγές της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι οι Κροάτες είναι απομονωμένοι από τους υπόλοιπους κρατουμένους και «κανείς δεν τους απειλεί». Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν δοθεί ειδικές κατευθύνσεις σε συγκεκριμένα ιδρύματα, όπως αυτό της Λάρισας, ενώ γίνονται και έλεγχοι ώστε να μην υπάρχουν Σέρβοι κρατούμενοι στις ίδιες πτέρυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στον Κορυδαλλό είναι απομονωμένοι οι Κροάτες, καθώς «προτεραιότητα, όπως για όλους τους κρατούμενους, είναι να μην απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα» τονίζουν αρμόδιες πηγές. Αν προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα, έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να απομακρυνθούν άμεσα.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.