Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αβέβαιο το ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων

ΣΥΡΙΖΑ: Αβέβαιο το ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: BUSINESSDAILY.GR - ΟΙ "ΜΝΗΣΤΗΕΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Οι πιθανότητες διεξαγωγής ντιμπέιτ είναι μοιρασμένες.

Μετά την 21η Ιουλίου, που οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν για το ντιμπέιτ, δεν έχουν ανταλλάξει ούτε κουβέντα μεταξύ τους για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό σημαίνει πως η τηλεμαχία βρίσκεται στον αέρα; Από το περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν λένε «όχι» στη διεξαγωγή της συζήτησης, ωστόσο υπάρχει μια δεύτερη σκέψη για την εικόνα που θα βγει προς τα έξω. Εισπράττουν μάλιστα και τον σκεπτικισμό του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσον θα ωφελήσει. Η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να μην εμφανίζεται αρνητική. Σε κάθε περίπτωση επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει προς τις εκλογές με εικόνα ενότητας, καθώς την επόμενη ημέρα όλοι μαζί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Ν.Δ.

Τις επόμενες ημέρες, ο Νίκος Παππάς θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συζητήσει το θέμα με τους συνυποψηφίους του, προκειμένου να οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ. Οι συνεργάτες του ανέφεραν ότι η διεξαγωγή αυτής της τηλεμαχίας θα είναι ένας τρόπος να αυξηθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. Προς το παρόν, υπάρχει μια πιθανότητα 50-50 να διεξαχθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι διαδικαστικές λεπτομέρειες θα πρέπει να διευθετηθούν εντός των επόμενων 15 ημερών.

Με βάση τις έως τώρα περιοδείες, οι υποψήφιοι έχουν χαράξει τις στρατηγικές τους και έχει αρχίσει ένας πρώτος ανταγωνισμός μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων. Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου δίνει έμφαση σε ένα κόμμα δομών και όχι σε ένα κόμμα προσώπων.  Ο Νίκος Παπάς απαντά ότι οργάνωση και δομές υπάρχουν, αλλά είναι ανεπαρκής η συμμετοχή των μελών του κόμματος.

Στο επίκεντρο του κομματικού ενδιαφέροντος αναμένεται να τεθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, η κριτική που διατυπώνει ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στον νόμου του Γιώργου Κατρούγκαλου αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις. Αυτό θα έχει επίδραση και στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς επίσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ήταν, εκείνη την περίοδο, υπουργός Οικονομικών.

Από το στρατόπεδο του Ευκλείδη Τσακαλώτου εκφράζεται αισιοδοξία από τη συνεχή επαφή του με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ενώ μέχρι στιγμής έχει περιγράψει τόσο τη νέα ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το πρόγραμμα με μεγαλύτερη σαφήνεια και ευκρίνεια από τους άλλους τρεις διεκδικητές της ηγεσίας. Μιλάει για μια νέα σύνθεση που πρέπει να φτάσει κάπου: «Δεν μπορεί ένα κόμμα να αποτελεί το άθροισμα κεντρώων, κεντροαριστερών, αριστερών, ριζοσπαστικών και άλλων απόψεων», ανέφερε με νόημα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Τέλος, ο Στέφανος Τζουμάκας, από την πλευρά του, μίλησε για σχέσεις διαπλοκής που συνδέουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα με μερίδα του πολιτικού προσωπικού. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του «προσπαθεί η ελληνική διαπλοκή και η επιχειρηματική τάξη, ένα μέρος της, να εισέλθουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσουν ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος». Σε απάντηση προς τα δημοσιεύματα αυτά, η Εφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «από τη θέση της υπουργού Εργασίας συγκρουόμουν σχεδόν καθημερινά με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα… Η πορεία μου είναι γνωστή. Δεν πρόκειται, τώρα, να δώσω διαπιστευτήρια σε παραδοξολόγους των οποίων η γνώμη δεν με αφορά, ούτε να ασχοληθώ με μηχανισμούς μιντιακούς ή σοσιαλμιντιακούς που τροφοδοτούν ή και αναπαράγουν τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments