Πολιτική

Άδωνις: Το νομοσχέδιο στοχεύει στην πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας

Άδωνις: Το νομοσχέδιο στοχεύει στην πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Σε εργασιακά ζητήματα και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Σε εργασιακά ζητήματα και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Σε εργασιακά ζητήματα και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους κ. κ. Παπαδόπουλο και Χιώτη.

Ερωτηθείς για τις πυρκαγιές, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε, λέγοντας: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω επιχειρησιακά ζητήματα. Βέβαιο είναι ότι το καλοκαίρι μας όπως το ξέραμε αρχίζει να μην υπάρχει. Στην Τενερίφη οι πυροσβέστες χρειάστηκαν εννέα ημέρες για να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο. Η ανθρώπινη τεχνολογία έχει κάποια όρια. Επίσης είχαμε πάρα πολλές εστίες φωτιάς. Όλα αυτά θα διερευνηθούν. Σίγουρα θα πρέπει να συζητήσουμε μια πιο οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών»

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο Άδωνις τόνισε ότι «σήμερα αρχίζει η δημόσια διαβούλευση και σε δύο εβδομάδες θα είμαστε στη Βουλή. Έχει ένα μεγάλο κομμάτι που είναι εναρμόνιση ευρωπαϊκής οδηγίας. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει κάποιος σε πολλαπλούς εργοδοτες, με την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ως προς τις ώρες εργασίας.

Η ευρωπαϊκή οδηγία έχει να κάνει με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν «καταστρέφει» τους εργαζόμενους, όπως αστεία και υπερβολικά λέγεται από ορισμένους.

Το νομοσχέδιο μας δίνει τη δυνατότητα πολλές εργασίες που κινούνται στο χώρο της μαύρης εργασίας να γίνονται νόμιμα. Όλα τα άρθρα έχουν ως στόχο την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Νόμιμα θα αυξάνει τα εισοδήματά του ο εργαζόμενος. Νόμιμα θα μπορεί να έχει δαπάνες η επιχείρηση».

Σχετικά με τους λιγότερους εργαζόμενους από αυτούς που η οικονομία χρειάζεται, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Ο κόσμος δεν πάει να δουλέψει εύκολα. Ο τουρισμός, για παράδειγμα, έχει έλλειμμα εργασίας. Μάλιστα ο μέσος μισθός στον τουρισμό κινείται γύρω στα 1200 ευρώ. Οι αμοιβές στον τουρισμό είναι εξαιρετικά καλές. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά εργασίας, αλλά δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός εργαζομένων. Δεν υπάρχει ευρύτερα κλάδος που να μην έχε τεράστια ανάγκη εργατικών χεριών. Και η έλλειψη εργατικών χεριών είναι το μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Εκεί κρύβεται και ένα μεγάλο κομμάτι μαύρης εργασίας».

Σε σχέση με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Πλέον δεν θα κόβουμε το 30% της σύνταξης του συνταξιούχου που εργάζεται. Αυτό σταματάει να ισχύει. Τώρα είμαστε στη φάση όπου περιμένουμε και το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο οφείλαμε να απευθυνθούμε».

Ερωτηθείς για την πλατφόρμα υψηλής εξειδίκευσης, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε: «Με αυτή «ματσάρουμε» επιχειρήσεις που ζητάνε εργασία υψηλής εξειδίκευσης με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Έτσι θα ενισχύσουμε και τις πιο εξειδικευμένες και απαιτητικές εργασίες. Πλέον, όλα αυτά θα γίνονται οργανωμένα από το Υπουργείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments