Διεθνή

ΗΠΑ: “Ψηλώνει” η υποψηφιότητα Ραμασουάμι στους Ρεπουμπλικάνους

ΗΠΑ: “Ψηλώνει” η υποψηφιότητα Ραμασουάμι στους Ρεπουμπλικάνους

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Unherd.com - Vivek Ramaswamy and the rise of Indian America

Παρότι ξεκίνησε ως "αστραχάν"¨, ο Ραμασουάμι εξελίσσεται σε "γκανιάν" για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Με τον υπόδικο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να λάμπει δια της… απουσίας του από το πρώτο ντιμπέιτ των προεδρικών υποψήφιων των Ρεπουμπλικανών, την περασμένη Πέμπτη, θα περίμενε κανείς ότι το πεδίο θα ήταν ανοιχτό για να λάμψει το «άστρο» του βασικού -έως τώρα-  εσωκομματικού αντιπάλου του: του υπερσυντηρητικού κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις.

Όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ένα αουτσάιντερ: ο ινδικής καταγωγής 38χρονος πολυεκατομμυριούχος της βιοτεχνολογίας Βιβέκ Ραμασουάμι.

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολιτικό αξίωμα, ένθερμος υπερασπιστής του Τραμπ, ήταν αυτός που συγκέντρωσε τα περισσότερα «φραστικά πυρά» των έτερων επτά κομματικών υποψηφίων που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ στο Μιλγουόκι, πέντε μήνες πριν την έναρξη των προκριματικών εκλογών στους Ρεπουμπλικανούς, στην Άιοβα.

Όπως εξελίχθηκε, το δίωρο ντιμπέιτ φάνηκε να τους επιβεβαιώνει.

Αφενός γιατί ο υπερσυντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριντα δείχνει συν τω χρόνω να χάνει σε δυναμική, αντί να κερδίζει.

Αφετέρου, γιατί ο εξίσου σκληροπυρηνικός Ραμασουάμι φάνηκε να «ηλεκτρίζει» το ακροατήριο στο οποίο απευθυνόταν.

Πρωτίστως τους ψηφοφόρους που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς και της θρησκευτικής Δεξιάς.

Ο ίδιος προέρχεται άλλωστε από το «στρατόπεδο» του τραμπισμού, αν και ιδεολογικά κινείται προς τα άκρα δεξιά του.

Δηλώνει πίστη στον πρώην πρόεδρο και στη θεωρία περί ποινικών διώξεων σε βάρος του, «σαγηνεύοντας» την εκλογική βάση του με ακραία ατζέντα.

Όλα αυτά σε ένα φαινομενικά διαφορετικό «πακέτο», από έναν πολιτικά «ατσαλάκωτο» νεαρό υποψήφιο, που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό του υπόβαθρο ως εχέγγυο για την… αντιμεταναστευτική του ατζέντα και την επαγγελματική επιτυχία του ως ενσάρκωση ενός νέου “αμερικανικού ονείρου”.

Το πολιτικό credo του Ραμασουάμι

«Αξίες όπως η πίστη, ο πατριωτισμός και η σκληρή δουλειά έχουν εξαφανιστεί και έχουν δώσει τη θέση τους σε νέες “κοσμικές” θρησκείες», τόνισε ο πτυχιούχος Βιολογίας και Νομικής, μνημονεύοντας με συνωμοσιολογική διάθεση τον COVID-19, την κλιματική αλλαγή και την ταυτότητα φύλου.

Υπερσυντηρητικός ως το «μεδούλι», στοχοποιεί την «κουλτούρα της αφύπνισης» (woke) ως μάστιγα κατά του πατριωτισμού, της θρησκευτικής πίστης και του καπιταλισμού.

Ήταν μάλιστα χάρη στο μπεστ σέλερ βιβλίο του «Woke, Inc.» που άρχισε να γίνεται γνωστός στους κόλπους της συντηρητικής Δεξιάς από το 2021.

Επιχειρηματιας και επενδυτής ο ίδιος, αποδοκιμάζει την αυξανόμενη τάση στον επιχειρηματικό κόσμο προς στήριξη θεμάτων που αφορούν τον ρατσισμό και την κλιματική αλλαγή.

Τέτοιες στρατηγικές, υποστηρίζει, πλήττουν την Αμερική.

Απορρίπτει τις επενδύσεις ΕSG, ήτοι βάσει κριτηρίων περιβαλλοντικής προστασίας, κοινωνικής ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης.

Τάσσεται κατά της εφαρμογής πολιτικών για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και αναφανδόν υπέρ της εξόρυξης και της χρήσης των ορυκτών καυσίμων.

Αξιώνει περαιτέρω αύξηση των προεδρικών εξουσιών στις ΗΠΑ και κατάργηση σημαντικού μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του FBI, του Υπουργείου Παιδείας, της Εσωτερικής Υπηρεσίας Εσόδων -αρμόδιας για την είσπραξη φόρων- καθώς και της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικών.

Από όλες τις αρτηριοσκληρωτικές απόψεις του, αυτή που θεωρείται ως η πιο παράταιρα ακραία είναι ένα ιδιάζον αντιμεταναστευτικό μένος, με δόση ρατσισμού.

Αν και μετανάστης δεύτερης γενιάς, ο Ραμασουάμι κάνει λόγο για «εισβολή» στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, επί της ουσίας στοχοποιώντας τους μετανάστες -παράτυπους και μη- από τη Λατινική Αμερική και παρουσιάζοντας μια διαστρεβλωμένη άποψη για το σύστημα μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

Υποστηρίζει το κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων στο νότο, ακόμη και τη χρήση στρατιωτικής βίας για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments