Γεωπολιτικά

Όρμπαν: Ζητά συμφωνία με τον Πούτιν: “Όχι στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στην επιστροφή της Κριμαίας”

Όρμπαν: Ζητά συμφωνία με τον Πούτιν: “Όχι στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στην επιστροφή της Κριμαίας”

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΑ, Η Δύση θα πρέπει να κάνει μια "συμφωνία" με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Δύση θα πρέπει να κάνει μια "συμφωνία" με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Δύση θα πρέπει να κάνει μια “συμφωνία” με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ουκρανίας, η οποία δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει την επιστροφή της Κριμαίας ούτε την ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Ούγγρος ηγέτης, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για τις προσπάθειές του να υπονομεύσει τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε στον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε τροχιά ήττας στον πόλεμο επειδή η Ρωσία υπερέχει αριθμητικά.

“Θα πρέπει να κάνουμε μια συμφωνία με τους Ρώσους σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας που θα παρέχει ασφάλεια και κυριαρχία για την Ουκρανία, αλλά όχι ένταξη στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξη με τον Κάρλσον, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο X, πρώην Twitter.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η επιστροφή της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, πριν από την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι, είναι “εντελώς μη ρεαλιστική”. Είπε επίσης ότι η καλύτερη ευκαιρία για ειρήνη είναι να επιστρέψει στην εξουσία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να τερματίσει τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.

Ο Όρμπαν προσπάθησε να εμποδίσει τη βοήθεια της ΕΕ, αρνήθηκε να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.

Η κυβέρνηση Όρμπαν έχει επίσης συνάψει συμφωνίες με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας, εξασφαλίζοντας την προμήθεια φυσικού αερίου και προωθώντας την υπό ρωσική ηγεσία κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου της παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων συμμάχων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments