Ειδήσεις

Τι απαντά η Blue Star Ferries στο Reader για την ανακοίνωση περί «καμίας ευθύνης για το συμβάν»

Τι απαντά η Blue Star Ferries στο Reader για την ανακοίνωση περί «καμίας ευθύνης για το συμβάν»

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ "BLUE HORIZON" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΙΓΜΟ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ

Η εταιρεία παίρνει θέση για την ανακοίνωση στην οποία το πλοίο αποποιούνταν τις ευθύνες για τον θάνατο του 36χρονου.

Η αρχική είδηση ήταν ότι ο 36χρονος προσπάθησε να μπει στο πλοίο κατά τον απόπλου του και έπεσε στη θάλασσα κατά την προσπάθεια του αυτή.

Ένα ανατριχπιαστικό βίντεο βγήκε τελικά στην επιφάνεια και έδειξε το πραγματικό περιστατικό σε όλη του την κτηνωδία.

Μέλη του ληρώματος του Blue Horizon φαίνεται ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο ενός επιβάτη ο οποίος βρισκόταν στον καταπέλτη του πλοίου.

Στη συνέχεια, σπρώχνουν τον άνθρωπο, τον πετάνε στη θάλασσα και συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους προς το Ηράκλειο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ότι το θύμα έχει καταφανώς χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας και δεν μπορεί να αντιδράσει στα ούτως ή άλλως πολύ ισχυρά ρεύματα που έρχονταν από τα απόνερα του πλοίου.

Αυτό το απίστευτο περιστατικό έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και προφανώς έχει φέρει κύματα οργής εναντίον των τεσσάρων μελών του πληρώματος που είχαν την ευθύνη για το περιστατικό αλλά φυσικά και εναντίον της ίδιας της πλοιοκτήτριας εταιρείας, της Blue Star Ferries.

Tι λέει η Blue Star Ferries

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έβγαλε μία ανακοίνωση στην οποία δηλώνει «συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά» αλλά και ότι «συνεργάζεται με την αρμόδια αρχή για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Το Reader ήρθε σε επαφή με την Blue Star Ferries, προκειμένου να κάνει κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ο πνιγμός του 36χρονου.

Αρχικά τον ρωτήσαμε ποιο είναι το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις και ποιος ευθύνεται για αυτό που συνέβη. «Προφανώς δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία αλλά δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Πρέπει να περιμένουμε την έρευνα των αρχών. Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη».

Στα social media έχει κυκλοφορήσει από χθες το βράδυ μία ανακοίνωση που βγήκε στο πλοίο, σύμφωνα με την οποία «Ενημερώνουμε τους κύριους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση». 

Ρωτήσαμε την Blue Star Ferries γιατί βγήκε αυτή η ανακοίνωση -άμεση αποποίηση ευθυνών και αν ήταν ενημερωμένοι από τη διοίκηση γι’ αυτή.

Η εταιρεία αρνείται ότι ακούστηκε η ανακοίνωση στο συγκεκριμένο πλοίο. Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν ακούστηκε στο Blue Horizon αλλά σε κάποιο άλλο πλοίο που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά και δεν μπορούσε να ξεκινήσει λόγω των προσπαθειών διάσωσης του 36χρονου.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση η ΠΝΟ. Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το αποτρόπαιο βίντεο δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ναυτικών».

Επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ, κ. Τσικαλάκη ο οποίος μας είπε ότι θα επιθυμούσε να μην πει κάτι παραπάνω για το ζήτημα γιατί σε τέτοια περίπτωση θα μίλαγε ως πλοίαρχος και όχι ως μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Το σίγουρο είναι ότι η ύπαρξη των δύο συγκλονιστικών βίντεο εμποδίζουν κάθε προσπάθεια αποποίησης ευθυνών είτε από τους άμεσα εμπλεκόμενους είτε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments