Ελλάδα

Αγωνία για την «αντοχή» του Πηνειού στη Λάρισα – Κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης Λάρισας [vid]

Αγωνία για την «αντοχή» του Πηνειού στη Λάρισα – Κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης Λάρισας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα πηγές της πυροσβεστικής για περιοχές της πόλης της Λάρισας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ενεργοποίηση του 112

Τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα πηγές της πυροσβεστικής για περιοχές της πόλης της Λάρισας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ενεργοποίηση του 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών Κατοικιών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλούνται σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στις 12:59 το μεσημέρι της Παρασκευής, να εκκενώσουν προς Τύρναβο και κέντρο της Λάρισας.

Λίγο νωρίτερα ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό». Όσοι, δε, δεν μπορούσαν να πάνε σε διαμερίσματα άνω του ισογείου είχαν κληθεί να πάνε στη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προς Τύρναβο και οι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας  καθώς είχε σπάσει ανάχωμα του Πηνειού.

Πληροφορίες για ακόμα δύο νεκρούς σε Βόλο και Παλαμά Καρδίτσας [vid]

Την είδηση πως ένας γνωστός επιχειρηματίας του Βόλου βρέθηκε νεκρός μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο έμπορος αυτοκινήτων εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί στις 11:00 στην παραλία Ίσαλος.

«Αναζητούσε νερό και πήγε να γεμίσει μπιτόνια στο συντριβάνι του Αναύρου. Επειδή δεν βρήκε νερό, πλησίασε στη θάλασσα και έπεσε από τα βράχια καθώς έχασε την ισορροπία του. Από χθες το βράδυ τον αναζητούσε η σύζυγός του και το πτώμα του εντοπίστηκε λίγη ώρα νωρίτερα», γράφει η ιστοσελίδα.

Και οι πληροφορίες του thenewspaper.gr αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας έφυγε στις 11:00 το βράδυ από το σπίτι του στο παραλιακό μέτωπο της πόλης για να πάει σε κοντινό σιντριβάνι να γεμίσει έναν κουβά νερό, καθώς το δίκτυο ύδρευσης στον Βόλο έχει καταστραφεί από την κακοκαιρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments