Πολιτική

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Βόλου: Άμεση προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί τα τρόφιμα και το νερό [vid]

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Βόλου: Άμεση προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί τα τρόφιμα και το νερό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ, Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του Βόλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου

Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του Βόλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου με τον πρωθυπουργό να τονίζει αμέσως μετά σε δηλώσεις του ότι άμεση προτεραιότητα είναι οι απεγκλωβισμοί πολιτών

Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του Βόλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου με τον πρωθυπουργό να τονίζει αμέσως μετά σε δηλώσεις του ότι άμεση προτεραιότητα είναι οι απεγκλωβισμοί πολιτών, η διανομή νερού και τροφίμων και αμέσως μετά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Ο πρωθυπουργός συνέστησε υπομονή στους κατοίκους του Βόλου, τόνισε με έμφαση ότι η καταστροφή του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο είναι πλήρης και ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις της κρατικής μηχανής για την αποκατάσταση των ζημιών σε έργα υποδομής θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη με την υλοποίηση άμεσων έργων προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία με περιοχές που αποκλειστεί και η δευτερη με τα έργα αποκατάστασης.

«Θα τρέξουμε πολύ γρήγορα στο μοντέλο του Ιανού, με την πρώτη οικονομική στήριξη. Θα πάμε σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με αποκατάσταση ζημιών και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις ώστε να γίνουν μόνιμα έργα με πιο ανθεκτικό οδικό δίκτυο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόεσθεσε: «Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό που συμβαίνει με την κλιματική κρίση, είδαμε τι συνέβη και στην Σλοβενία. Εχουμε πολύ καλή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και είναι σημαντικό. Η Ελληνική οικονομία πατά στα πόδια της και έχουμε τις αντοχές να στηρίξουμε τους πολίτες μας για να αντέξουν σε αυτή την καταστροφή».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες.

Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος TheNewspaper.gr, ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων στο 100% των καταστροφών που έχουν υποστεί.

Περιοδεία στη Λάρισα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία και συμμετείχε σε σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα.

«Η χώρα έχει και τις οικονομικές δυνατότητες αλλά και τον μηχανισμό γρήγορης αρωγής ώστε οι πληγέντες να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη βοήθεια που θα διεκδικήσει από τις Βρυξέλλες για την αποκατάσταση των υποδομών, των δικτύων που καταστράφηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις κατολισθήσεις αλλά και στο δάνειο που θα διαπραγματευθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Θα διεκδικήσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη μέγιστη δυνατή στήριξη που η πατρίδα μας αξίζει να λάβει. Εχω στείλει ήδη επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν και θα διερευνήσουμε όλα τα πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι έχουν ήδη εκκινήσει οι συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να λάβει η Ελλάδα από την ΕΤΕπ «δάνειο με πολύ ευνοϊκούς όρους για παρεμβάσεις σε έργα υποδομής που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά».  

Στις δηλώσεις του για την κακοκαιρία Daniel, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε τους συμπολίτες μας.

Στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, επιχειρούν 15 ελικόπτερα και όπως εξήγησε, το ακραίο και επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί αλλά στις συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία) «έχουμε πρόβλημα γιατί έχουν κατέβει τα νερά», επισημαίνοντας πως ο κρατικός μηχανισμός είναι στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση.

Στη συνέχεια, τόνισε πως η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών ξεκινά άμεσα και ότι η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες να βοηθήσει και να στηρίξει τους πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως είναι «πρωτοφανής η κακοκαιρία και η προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων».

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του το μεσήμερι της Παρασκευής (8/9), «έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μέγιστη δυνατή στήριξη από την ΕΕ. Έχω στείλει επιστολή στην πρόεδρο φον ντερ Λάιεν για πρόσθετη αρωγή. Να μην είναι η ευρωπαϊκή στήριξη στα λόγια μόνο αλλά και στις πράξεις», συμπληρώνοντας πως έχει έρθει σε επαφή ήδη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να λάβει η χώρα δάνειο με ευνοϊκούς όρους για τις παρεμβάσεις στα έργα υποδομής.

Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες με ένα μήνυμα ενότητας: «Να είμαστε ενωμένοι. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments