Πολιτική

Κικίλιας: Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ

Κικίλιας: Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ

Πηγή Φωτογραφίας: [363087] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

"Εγκληματικό να σηκωθούν ελικόπτερα την ώρα της καταιγίδας", υποστηρίζει ο υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, μίλησε για την αντίδραση των κρατικών δομών στην καταιγίδα Daniel στη Θεσσαλία.

«Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, και συμπλήρωσε πως τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της θεομηνίας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό κατέστη εφικτό. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ».

Τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος την αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σε σχέση με το εάν όλα έγιναν σωστά, τη στιγμή κατά την οποία ο αριθμός των νεκρών είναι διψήφιος και έχουν καταστραφεί σημαντικές υποδομές, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν παρούσα, όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ο υπουργός υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι δήμοι και η περιφέρεια. Όπως δε συμπλήρωσε, το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλά αντιπλημμυρικά έργα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments