Πολιτική

Άδωνις για τριετίες: Ισορροπημένη ρύθμιση που σταθμίζει τα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών

Άδωνις για τριετίες: Ισορροπημένη ρύθμιση που σταθμίζει τα  συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών
«Πιστεύουμε ότι η ανεργία θα πέσει σύντομα κάτω από 10%»

Για το μείζον εργασιακό θέμα των ημερών, το ξεπάγωμα των τριετιών, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ισορροπημένη ρύθμιση, που στηρίζεται στη θετική πορεία της οικονομίας και την πρόβλεψη για περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι «οι τριετίες είναι επίδομα προϋπηρεσίας, για να μην μένει κολλημένο το εισόδημά του. Οι τριετίες ανεστάλησαν το 2012. Οι τριετίες θα ξεπάγωναν αυτόματα σε δύο χρόνια, αλλά, σε αυτήν την περίπτωση, θα αφήναμε να δημιουργηθεί μια εργασιακή «ζούγκλα», με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες να διαμαρτύρονται στα δικαστήρια. Πρόκειται λοιπόν για ισορροπημένη ρύθμιση που σταθμίζει τα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών και με την απόφασή μας, δίνουμε νωρίτερα τις τριετίες απέναντι σε ένα τσουνάμι που θα μπορούσε να τις καταστρέψει».

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά και ότι η ανεργία, αν και είναι στο 10%, κινείται πτωτικά και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανεργία θα μειωθεί στο επόμενο διάστημα, με δεδομένη μάλιστα τη μεγάλη ζήτηση σε εργατικό δυναμικό. Και δεν υπάρχει καμία αναδρομικότητα στις τριετίες. Αν δίναμε και αναδρομικά, θα υπονομεύαμε τη θετική πορεία της εθνικής μας οικονομίας. Τα αναδρομικά στις τριετίες θα σήμαιναν 30% επιβάρυνση στις εταιρείες.

«Θα μπορούσαν να αντέξουν οι επιχειρήσεις και η οικονομία μας μια τόσο μεγάλη αύξηση;», διερωτήθηκε καταληκτικά και ρητορικά ο Άδωνις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments