Γεωπολιτικά

Ιράν: Εξουδετερώθηκαν 30 βόμβες, χειροπέδες σε 28 άτομα για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Ιράν: Εξουδετερώθηκαν 30 βόμβες, χειροπέδες σε 28 άτομα για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Οι αρχές του Ιράν υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν 30 βόμβες, οι οποίες επρόκειτο να εκραγούν ταυτόχρονα στην Τεχεράνη και συνέλαβαν 28 τρομοκράτες

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στο Ιράν, ενώ υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν 30 βόμβες που ήταν προγραμματισμένες να εκραγούν ταυτόχρονα.

Οι αρχές του Ιράν υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν 30 βόμβες, οι οποίες επρόκειτο να εκραγούν ταυτόχρονα στην Τεχεράνη και συνέλαβαν 28 τρομοκράτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Tasnim, επικαλούμενο το υπουργείο Πληροφοριών.

Το Ιράν εμπλέκει στην υπόθεση και το Ισραήλ

«Ορισμένοι (από τους συλληφθέντες) είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και οι δράστες συνδέονται με ομάδες Τακφίρι στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιρακινό Κουρδιστάν» ανέφερε το υπουργείο σε αυτήν την ανακοίνωσή του.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στο Ιράν, όπως τη διπλή βομβιστική επίθεση του 2017 με στόχο το κοινοβούλιο και τον τάφο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί. Πιο πρόσφατα, τον περασμένο Οκτώβριο, το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα σιιτικό ιερό στην πόλη Σιράζ, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.

Υπόνοιες για εμπλοκή του Ισραήλ

Σύμφωνα με το Al Jazeera, το υπουργείο Πληροφοριών ρίχνει τις ευθύνες στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο αφήνει υπόνοιες για εμπλοκή του Ισραήλ στη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη.

Αναλυτικότερα, το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών σημειώνει ότι η επιχείρηση που μπλοκαρίστηκε θυμίζει τεχνικά τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments