Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

«Εξίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί για αυτήν την τραγωδία, ούτε συμπεράσματα αναζητούνται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί»

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος σε δηλώσεις του πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου για να επαίρεται για την “πολιτική ενεργητικής αποτροπής” της χώρας, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες 600 άνθρωποι πνίγηκαν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, στην οποία βρίσκονταν για 13 ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί ούτε ένα σωσίβιο.

Εξίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί για αυτήν την τραγωδία, ούτε συμπεράσματα αναζητούνται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η προστασία των συνόρων της Ελλάδας πρέπει να εξασφαλίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προάσπιση όποιας ζωής απειλείται. Και ασφαλώς με αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό επίπεδο. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποσιώπηση αυτής της υπόθεσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ Μητσοτάκης προκειμένου να νομιμοποιήσει την πολιτική του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments