EDITOR'S PICK

Η χώρα με το χαμηλότερο IQ στον κόσμο

Η χώρα με το χαμηλότερο IQ στον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: hnadv.com.br/ DEFINIDOS PRAZOS PARA O CENSO ESCOLAR DA EDUCAÇÃO BÁSICA DE 2022

Ποια είναι η χώρα με τον χαμηλότερο δείκτη IQ και ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα;

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, το ταξιδιωτικό site Govisafree, κατέταξε τις χώρες ανάλογα με το IQ των πολιτών τους και έβγαλε ορισμένα συμπεράσματα. Η χώρα μας βρίσκεται στην 55η θέση με μέσο σκορ IQ 90.77 βαθμούς, ενώ οι γείτονες μας στην Τουρκία είναι 77οι με 86.8 στον δείκτη ευφυΐας. Στην κορυφή της λίστας συναντάμε την Ιαπωνία με 106.48 βαθμούς κατά μέσο όρο, ωστόσο εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με τα κράτη που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.

View this post on Instagram

A post shared by Mahmut Ensari Caymaz (@ensaricymz)

Μεθοδολογία

Ποια μεθοδολογία ακολούθησε ο ιστότοπος για να φτάσει στα συμπεράσματά του και στον χάρτη ευφυΐας που δημιούργησε; Η μελέτη ολοκληρώθηκε λαμβάνοντας υπόψιν 7 επιμέρους παράγοντες.

Διατροφή: Ο υποσιτισμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της παιδικής ηλικίας μπορεί να οδηγήσει σε γνωστικές διαταραχές και μειωμένο IQ. Η ανεπαρκής διατροφή μπορεί να προκαλέσει καχεκτική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη γνωστική βλάβη. Εκπαίδευση: Η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για τη γνωστική ανάπτυξη. Οι χώρες με χαμηλά ποσοστά αναλφαβητισμού έχουν συχνά χαμηλότερες μέσες τιμές IQ. Φτώχεια: Η φτώχεια συνδέεται συχνά με ανεπαρκή διατροφή, κακή εκπαίδευση και έλλειψη πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε χαμηλότερες μέσες βαθμολογίες IQ. Περιβαλλοντικοί παράγοντες: Η έκθεση στη ρύπανση, μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και να οδηγήσει σε χαμηλότερα σκορ IQ. Γενετική: Ορισμένες γενετικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν νοητική αναπηρία, η οποία συμβάλλει στη μείωση του μέσου όρου των βαθμολογιών IQ σε μια χώρα. Υγειονομική περίθαλψη: Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη μπορεί να επηρεάσει τη γνωστική ανάπτυξη. Η έλλειψη πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη μπορεί να οδηγήσει σε μη θεραπευόμενες ασθένειες ή λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλική βλάβη. Πολιτιστικοί και κοινωνικοί παράγοντες: Οι πολιτιστικοί και κοινωνικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη διατροφή, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη γνωστική ανάπτυξη και τη μέση βαθμολογία IQ σε μια χώρα.

Κατανοώντας το γνωστικό τοπίο των διαφόρων χωρών, μπορούμε να αποκτήσουμε εικόνα για τα εκπαιδευτικά τους συστήματα, τους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, ακόμη και για τις πολιτιστικές τους αξίες. Οι παρακάτω χώρες πέρασαν κάτω από τον πήχη εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν. Αυτές είναι οι 10 χώρες με το πιο χαμηλό I.Q. βάσει των παραγόντων που αναφέραμε.

Νότιο Σουδάν

Παρά τις σημαντικές επενδύσεις σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στις 10 χώρες με το μικρότερο IQ με το μέσο σκορ να φτάνει στους 58.61 βαθμούς. Οι χαμηλές βαθμολογίες IQ στο Σουδάν υποδηλώνουν ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για τη βελτίωση των συστημάτων εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα.

Γκάνα

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής έχει πληθυσμό άνω των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων και είναι γνωστή για τον ζωντανό πολιτισμό της, τη μουσική και τους φιλικούς της ανθρώπους- με συνεχείς προσπάθειες, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις βαθμολογίες IQ της και να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό της.

Ακτή Ελεφαντοστού

Η Ακτή Ελεφαντοστού των 26 εκατομμυρίων κατοίκων αγωνίζεται κόντρα σε δύσκολες συνθήκες όπως η φτώχεια και η ανεπαρκής υγειονομική περίθαλψη. Έχει μέσο δείκτη νοημοσύνης τους 58.16 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments