SPOTLIGHTS

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Επίσημη πρώτη» των δρομολογίων το β’ εξάμηνο του 2024

Μετρό Θεσσαλονίκης: «Επίσημη πρώτη» των δρομολογίων το β’ εξάμηνο του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτ.: Γιάννης Πανταζόπουλος

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η υπογραφή της σύμβασης

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης παρουσία του υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα και των υφυπουργών Νίκου Ταχιάου και Χριστίνας Αλεξοπούλου, ανακοινώθηκε ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου της Βασικής Γραμμής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά 313.000 επιβάτες. Επιπρόσθετα, με τη λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης στο σύνολο του, υπολογίζεται πως θα κυκλοφορούν, καθημερινά, περίπου 57.000 λιγότερα ιδιωτικής χρήσης οχήματα, μειώνοντας αντίστοιχα τους ρύπους CO2 κατά 212 τόνους ημερησίως.

Η ξενάγηση έγινε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με την κοινοπραξία THEMA ΑΕ για τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του σταθμού Αγία Σοφία, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και αναπτυξιακό έργο στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Ταχιάος: «Η κατασκευή του ενσωματώνει τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα στα μέσα σταθερής τροχιάς και τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας με αποτέλεσμα να είναι από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη. Αντίστοιχα συστήματα Μετρό λειτουργούν σε 7 χώρες στην Ευρώπη».

Και συμπλήρωσε: «Στο αμαξοστάσιο βρίσκονται ήδη 18 συρμοί, ενώ αναμένονται άλλοι 15. Με τη λειτουργία του έργου τα τρένα που θα ελέγχονται από το κέντρο ελέγχου θα περνούν κάθε 1,5 λεπτό. Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν 40 τρένα την ώρα ανά κατεύθυνση σε ώρα αιχμής που θα εξυπηρετούν 18.000 επιβάτες επίσης ανά κατεύθυνση».

Να θυμίσουμε ότι το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments