Η κάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέγραψε τα παρασκήνια από τη μεγάλη βραδιά των «ερυθρόλευκων» κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Με το δεξί μπήκε στην Euroleague ο Ολυμπιακός που επικράτησε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με 88-78 του Παναθηναϊκού στην παράταση.
Νίκολα Μιλουτίνοφ: “Μείναμε ενωμένοι, αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ!” [vid]
Η κούραση ήταν εμφανής στο πρόσωπο και το κορμί του. Όπως, όμως, και το χαμόγελο του συνήθως ανέκφραστου Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού ήταν από τους πρωταγωνιστές του θριάμβου της ομάδας του στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Παρασκευής (6/10), αλλά δεν μίλησε για την απόδοσή του.
Ο πρώην σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην επιστροφή του στην Ευρωλίγκα και στο πρώτο ματς του στη διοργάνωση έπειτα από δύο σεζόν, είχε 15 πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο τάπες στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και στις πρώτες δηλώσεις του, στην ερώτηση αν είναι κουρασμένος, αποκρίθηκε ότι «νιώθω πολύ καλά». Ο «Μίλου» πρόσθεσε πως «κερδίσαμε, απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα και μπροστά στους εξαιρετικούς οπαδούς τους».
Ο Μιλουτίνοφ επισήμανε ότι «ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, διότι μείναμε ενωμένοι σε όλο το ματς. Στο ημίχρονο δεν θυμάμαι πόσους πόντους μείναμε πίσω, όμως δεν τα παρατήσαμε. Αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ. Αυτή είναι η δύναμή της». Πάντως, αναφέρθηκε και στις απουσίες των «ερυθρόλευκων», λέγοντας ότι «ελπίζουμε να τους έχουμε όλους σύντομα πίσω, για να δείξουμε και το πραγματικό πρόσωπό μας».
Η απουσία του Μουσταφα Φαλ υποχρέωσε τον Μιλουτίνοφ να αγωνιστεί για 35΄, παίζοντας και 25΄ σερί! Ο ίδιος εξήγησε ότι «κόπηκαν τα πόδια μου, αλλά δεν ήθελα να τα παρατήσω, για να δώσω τα πάντα για τη νίκη της ομάδας». Μάλιστα, τόνισε επίσης ότι «αυτό τον χαρακτήρα του Ολυμπιακού, να μην παραδίνεται ποτέ, τον έδειξε ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης».
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.
Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.
ΑΕΚ: Η Marca μιλά για κρίση πριν από τη Ρεάλ Μαδρίτης
Η ήττα της ΑΕΚ με 2-0 από τον Παναθηναϊκό προκάλεσε αντιδράσεις και στην Ισπανία, με τη Marca να χαρακτηρίζει προβληματική την αγωνιστική κατάσταση της Ένωσης. Οι τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ο Λούκα Γιόβιτς και η μεγάλη αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League.
Λίβερπουλ – Άρσεναλ 0-1: Ο Χάβερτς την έστειλε μόνη στην κορυφή
Η πρωταθλήτρια Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από το Άνφιλντ, επικρατώντας της Λίβερπουλ με 1-0 χάρη στο γκολ του Κάι Χάβερτς. Καθοριστική η παρουσία του Χρήστου Τζόλη, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να αποκτά προβάδισμα τριών βαθμών στην κορυφή της Premier League.
Άρης – Παναθηναϊκός 101-91: Θρίαμβος Σπανούλη στο Αλεξάνδρειο
Ο Άρης πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, επικρατώντας του Παναθηναϊκού AKTOR με 101-91 για τη Stoiximan GBL. Μόργκαν και Μοκόκα οδήγησαν την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη σε μια τεράστια νίκη, με τους «πράσινους» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πληρώνουν ακριβά τα 20 λάθη τους.
Ολυμπιακός – Περιστέρι 91-62: Άνετο 5/5 με σούπερ Βεζένκοβ
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την αήττητη πορεία του στη Stoiximan GBL, επικρατώντας του Περιστερίου Betsson με 91-62 στη SUNEL Arena. Πρωταγωνιστής ο Σάσα Βεζένκοβ με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν οι Όμηρος Νετζήπογλου και Κόρι Τζόσεφ.
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ντέρμπι κορυφής με φόντο την πρωτιά
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την αήττητη ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι με τεράστια βαθμολογική σημασία. Ο Τζέικομπ Νίστρουπ ετοιμάζει την ενδεκάδα του, με στόχο τη νίκη που θα επαναφέρει τους «πράσινους» στην κορυφή της Super League.
ΠΑΟΚ: Ιστορικό 5/5 και ραντεβού με το απόλυτο ρεκόρ στη GBL
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα της ιστορίας του στο ελληνικό μπάσκετ. Η νίκη επί του Ηρακλή έφερε το 5/5 μετά από 27 χρόνια, με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι να κυνηγά απέναντι στον Βίκο Ιωαννίνων ένα ιστορικό 6/6 στη Stoiximan GBL.
Ολυμπιακός: Δύσκολη η αγορά, μπλοκάρει η υπόθεση Φλιν
Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιαν Μοντέρο αναγκάζει τον Ολυμπιακό να αναζητήσει άμεσα γκαρντ στην αγορά. Η δύσκολη περίπτωση του Μαλακάι Φλιν, οι εναλλακτικές επιλογές από τη EuroLeague και η απόφαση των «ερυθρολεύκων» να μην προχωρήσουν σε βιαστική μεταγραφή.
Μίλαν – Ίντερ 3-1: Θρίαμβος στο ντέρμπι με μαγικό Μορέιρα
Η Μίλαν κυριάρχησε στο Derby della Madonnina, επικρατώντας της Ίντερ με 3-1 στο Σαν Σίρο. Ο Ντιέγκο Μορέιρα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με ένα γκολ και δύο ασίστ, οδηγώντας τους «ροσονέρι» σε μια τεράστια νίκη για τη 10η αγωνιστική της Serie A.