Διεθνή

Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ως «τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της»

Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ως «τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν την αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ από την μαχητική ομάδα της Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου και διακήρυξαν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται έναντι τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων», λέει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν την αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ από την μαχητική ομάδα της Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου και διακήρυξαν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί. «Είναι τρομοκρατία στην πιο απεχθή μορφή της», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωση. «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε τέτοιες αποτρόπαιες επιθέσεις». Η Χαμάς έπιασε το Ισραήλ απρόσεκτο νωρίς το πρωί του Σαββάτου με χιλιάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν και δεκάδες βαριά οπλισμένους ένοπλους εισέβαλαν στο νότο του Ισραήλ. Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ απάντησαν χτυπώντας στόχους της Χαμάς στη Γάζα. «Το IDF ξεκινά μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την υπεράσπιση των αμάχων του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή τους σύμφωνα με το politico.com

«Είμαστε σε πόλεμο», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Και θα νικήσουμε», είπε σε ένα μήνυμα προς τους Ισραηλινούς.

Σε όλη την Ευρώπη ξεχύθηκαν μηνύματα αγανάκτησης. «Φρικτικές εικόνες από το Ισραήλ», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, χαρακτηρίζοντας την επίθεση της Χαμάς «πρωτοφανή επίθεση στο Ισραήλ». «Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί εναντίον του», πρόσθεσε ο Ρούτε. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η χώρα του είναι «βαθιά σοκαρισμένη από την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα και την κλιμακούμενη βία». «Η βία και οι ρουκέτες εναντίον αθώων ανθρώπων πρέπει να σταματήσουν αμέσως», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ. «Το Ισραήλ έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας και το δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στην τρομοκρατία» σύμφωνα με το politico.com

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε εκ νέου «την απόλυτη απόρριψη της τρομοκρατίας και τη δέσμευσή του για την ασφάλεια του Ισραήλ». Ο Josep Borrell, ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ, επανέλαβε αυτό το συναίσθημα. «Αυτή η φρικτή βία πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η τρομοκρατία και η βία δεν λύνουν τίποτα», είπε σε δήλωσή του. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε ότι η Βρετανία «καταδικάζει απερίφραστα τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων». «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστηρίζει πάντα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», είπε ο Έξυπνος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments