Διεθνή

Νεκρός αντισυνταγματάρχης του πεζικού των ισραηλινών δυνάμεων – Σκοτώθηκε από πυρά της Χαμάς

Νεκρός αντισυνταγματάρχης του πεζικού των ισραηλινών δυνάμεων – Σκοτώθηκε από πυρά της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, δε, ότι οι 42χρονος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών.

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους - Ο Νετανιάχου υπόσχεται εκδίκηση - Η Χαμάς κρατά ομήρους Ισραηλινούς ανάμεσά τους και ο υποστράτηγος Νιμρόντ Αλόνι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ένα από τα πιο κρίσιμα πολεμικά μέτωπα των τελευταίων 50 ετών, στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που έρχεται να διαταράξει εκ νέου τις ισορροπίες στη γεωπολιτική σκακιέρα. Αργά το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι αντισυνταγματάρχης μίας εκ των κύριων ταξιαρχιών του πεζικού, που ονομάζεται “Nahal”, έπεσε νεκρός από πυρά τρομοκράτη της Χαμάς.

Ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Στάινμπεργκ διοικούσε την ταξιαρχία Nahal, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

«Γνωστοποιούμε ότι ο αείμνηστος αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Στάινμπεργκ σκοτώθηκε από τρομοκράτη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, δε, ότι οι 42χρονος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών.

Ο Νετανιάχου νωρίτερα στο διάγγελμά του μίλησε ξεκάθαρα για πόλεμο, ενώ έχει καλέσει την αντιπολίτευση σε σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Υποσχέθηκε δε εκδίκηση και έκανε λόγο για πρωτοφανή ενέργεια εχθρότητας κατά του Ισραήλ, τη στιγμή που οι νεκροί στη χώρα του έχουν φτάσει στους 250, σε λιγότερο από 24 ώρες, συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου οπότε και ξεκίνησαν οι πυραυλικές επιθέσεις από τη Χαμάς.

Κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα Λικούντ.

Και όλα αυτά μόλις λίγη ώρα μετά αφότου ο  ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ πρότεινε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

«Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε», είπε ο Λάπιντ, πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο Χ. «Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος», υπογραμμίζοντας επίσης τον κίνδυνο ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.

Πρόσφερε στον Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Λάπιντ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments