Διεθνή

Ισραήλ: Βομβαρδισμοί από τη Χαμάς – Όλα έτοιμα για τη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών [vid]

Ισραήλ: Βομβαρδισμοί από τη Χαμάς – Όλα έτοιμα για τη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών [vid]
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξασφάλισε την έγκριση της Βουλής για την αύξηση στον αριθμό των εφέδρων, από 300.000 σε 360.000

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κι ενώ ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς μαίνεται για 4η μέρα με τις εχθροπραξίες ένθεν κακείθεν να μην έχουν τέλος και η μακάβρια λίστα των νεκρών να ανεβαίνει δραματικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ισραηλινιές δυνάμεις πραγματοποιούν τις τελευταίες ετοιμασίες πριν τη μεγάλη, «σαρωτική» όπως τη χαρακτήρισε η κυβέρνηση, χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες εφέδρους και ειδικές μονάδες στα σύνορα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξασφάλισε την έγκριση της Βουλής για την αύξηση στον αριθμό των εφέδρων, από 300.000 σε 360.000, την ίδια στιγμή που στα σύνορα με τη Γάζα έχουν ήδη λάβει θέσεις τουλάχιστον 35 τάγματα πεζικού.

Όλα δείχνουν ότι η χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, για την εξουδετέρωση των κέντρων διοικήσεων της Χαμάς, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Βομβαρδίζει την Ασκελόν η Χαμάς μετά τη λήξη του τελεσιγράφου

Στις 5 το απόγευμα (Ώρα Ελλάδος), όπου έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Ασκελόν ξεκίνησε αμέσως ο καταιγισμός ρουκετών σε διάφορα σημεία της πόλης με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια για να προστατευτούν.

ΜΜΕ της περιοχής κατέγραψαν τη στιγμή της πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον της ισραηλινής πόλης Ασκελόν 

Στην εικόνα φαίνεται μία βροχή από πυραύλους να εκτοξεύονται προς την πόλη του Ισραήλ, οι κάτοικοι της οποίας είχαν προειδοποιηθεί από τη Χαμάς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της πόλης έρχονται συνεχώς μηνύματα προκειμένου να παραμείνουν στα καταφύγια, καθώς η πόλη δέχεται επίθεση με πυραύλους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χαμάς εκτόξευσε ίσως και πάνω από 100 ρουκέτες. Οι περισσότερες εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome ενώ κάποιες βρήκαν στόχο σε σπίτια και στο λιμάνι ενώ πλέον ο αριθμός των εκτοξεύσεων έχει αρχίσει ναι μειώνεται αισθητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments