Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος για τη Διαδικασία του Βερολίνου – Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι [vid]

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος για τη Διαδικασία του Βερολίνου – Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ "ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ" (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ολοκληρώθηκε στα Τίρανα η Διάσκεψη του Βερολίνου στην οποία συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκληρώθηκε στα Τίρανα η Διάσκεψη του Βερολίνου στην οποία συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Σύνοδος Κορυφής εστίασε σε θέματα οικονομικής σύγκλισης των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ και ενσωμάτωσής τους στην Ενιαία Αγορά, σε σχέσεις καλής γειτονίας και διμερή ζητήματα, καθώς και στην υποστήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Διαδικασία του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε ενόψει των τακτικών εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία των υποψήφιων χωρών, και της συζήτησης για τη Διεύρυνση της ΕΕ, η οποία άρχισε στην άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα και αναμένεται να κορυφωθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και κατ ίδιαν συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα με τον οποίο συζήτησε το θέμα Μπελερη.

Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη ότι θα πρέπει αυτό το θέμα να επιλυθεί, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας να ορκιστεί, ως προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments