Διεθνή

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές βόμβες [vid]

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές βόμβες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Το υπουργείο δήλωσε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών.

Τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά

Τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι 15.273 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο δήλωσε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών.

Γιατί το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία εισβολή;

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζουν μια άνευ προηγουμένου χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, Προς το παρόν, οι IDF συνεχίζουν τη διεξαγωγή της επιχείρησης Swords of Iron βομβαρδίζοντας τον θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Η αναμενόμενη επίθεση του Ισραήλ θα είναι πολύ μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες επιχειρήσεις του στη Γάζα. Έχοντας επιστρατεύσει 360.000 εφέδρους, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται τώρα για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που θα είναι απαράμιλλη στη βαναυσότητά της, ανέφερε το Reuters. Μία αιτία καθυστέρησης της  χερσαίας εισβολής αποτέλεσαν οι επίσημες επισκέψεις των Δυτικών ηγετών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι έφεδροι πήραν  άδεια για να, δουν τις οικογένειές τους.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρέσβης στη Ρωσία, Αλεξάντερ Μπεν Ζβι ,μίλησε για  τις πιθανότητες εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως υποστήριξε «Το Ισραήλ έχει κηρυχθεί σε εμπόλεμη κατάσταση. Από τη στιγμή που υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση προβλέπονται διάφορα είδη επιχειρήσεων: από τον αέρα, τη θάλασσα, από το έδαφος. Μια από αυτές είναι και η χερσαία επιχείρηση. Είμαι σίγουρος ότι η πιθανότητα μιας χερσαίας επιχείρησης είναι πάνω από 50%» υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρέσβης μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments