Διεθνή

Ερντογάν: Σε ρόλο ηγέτη του αραβικού κόσμου στο αυριανό συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης

Ερντογάν: Σε ρόλο ηγέτη του αραβικού κόσμου στο αυριανό συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης

Πηγή Φωτογραφίας: Turkish President Recep Tayyip Erdogan talks to the media during a press conference after a meeting with the Turkish Cypriot leader Ersin Tatar in the Turkish occupied area of the divided capital Nicosia, Cyprus, Monday, June 12, 2023. Erdogan is in the Turkish occupied area of north part of the Cyprus island in his first trip after his re-election on May 28 presidential election. (AP Photo/Nedim Enginsoy)

Ο Τούρκος πρόεδρος θα είναι ο μοναδικός ομιλητής στο προγραμματισμένο για αύριο συλλαλητήριο.

Το ρόλο του ηγέτη του μουσουλμανικού και αραβικού κόσμου πρόκειται να διαδραματίσει αύριο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αυριανό συλλαλητήριο, στην Τουρκία.

Το μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη, το μεσημέρι, παρουσία χιλιάδων κόσμου, με μόνο ομιλητή τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν θα επαναλάβει τη διεθνή έκκλησή του προς το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις στη Γάζα.

Οι προσκλήσεις του Ερντογάν έχουν σταλεί στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, στον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και στους αρχηγούς κρατών της Λιβύης και του Λιβάνου.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ θα παρευρεθούν πολλοί κρατικοί παράγοντες ξένων χωρών, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ηγέτες πολιτικών κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε τη Χαμάς  «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους και όχι τρομοκρατική οργάνωση».

Μάλιστα, αντιδρώντας στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Ολόκληρη η Δύση έχει ενωθεί με το Ισραήλ και βλέπει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ισραήλ, μπορεί η Δύση να σου χρωστάει πολλά, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα. Ισραήλ, δεν μπορείς να πας πουθενά με αυτή τη νοοτροπία».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αποτελέσει εγγυήτρια χώρα για την Παλαιστίνη «τόσο με πολιτική όσο και με στρατιωτική παρουσία. Σε έναν κόσμο γεμάτο από ζωντανούς νεκρούς, εμείς, ως χώρα και έθνος, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε την αλήθεια και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα πολιτικά, διπλωματικά και, αν χρειαστεί, στρατιωτικά μέσα. Ωστόσο, δεν θα καταφύγουμε σε μη στρατηγικές κινήσεις που δεν θα ωφελήσουν τη χώρα μας και τον παλαιστινιακό λαό». 

Στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Ερντογάν συνέχισε να μιλάει με σκληρά λόγια κατά του Ισραήλ: «Πρώτα εξετάσαμε το παλαιστινιακό ζήτημα από την ανθρώπινη οπτική γωνία. Υπερασπιστήκαμε την ανθρώπινη ζωή. Από τις 7 Οκτωβρίου, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της κρίσης. Στείλαμε 8 αεροπλάνα γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια για να καλύψουμε τις ανάγκες του λαού της Γάζας. Στείλαμε 25 μέλη του προσωπικού μας στην Αίγυπτο για την περίθαλψη των τραυματιών. Δηλώσαμε ότι δεν δικαιολογούμε τις ενέργειες και τις επιθέσεις με στόχο αμάχους. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν εγκρίναμε να μας αντιμετωπίζουν σαν οργάνωση αντί για κράτος. Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις στην ιστορία εναντίον του καταπιεσμένου λαού στη Γάζα. Οι μισοί από τους νεκρούς είναι παιδιά, οι υπόλοιποι μισοί είναι οι μητέρες τους και οι γέροντες της οικογένειας. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δείξει ότι υπήρξε μια θηριωδία. Δεν μπορείτε να βρείτε άλλον στρατό που να βάζει φωτιά σε νοσοκομεία, χώρους λατρείας και αγορές και να συνεχίζει αυτή την απάνθρωπη ενέργεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments