Πολιτική

Πέτσας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίξει την κοινωνία

Πέτσας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίξει την κοινωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίζει να εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίζει την κοινωνία», τονίζει, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή το ζήτημα της ακρίβειας.

Είναι λογικό να συναντά ο πρωθυπουργός τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίζει να εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίζει την κοινωνία», τονίζει, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή το ζήτημα της ακρίβειας.

Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στην ακρίβεια που παρατηρείται κυρίως στις τιμές των τροφίμων, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει διαρκώς την κοινωνία.

​«Από τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης και της συναφούς πληθωριστικής έκρηξης», υπογραμμίζει ο κύριος Πέτσας, «η Νέα Δημοκρατία έχει προσπαθήσει, μέσα από το καλάθι του νοικοκυριού, το fuel pass, το market pass ή τη μείωση κατά 5% των τιμών, να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις. Αυτό είναι το ένα σκέλος, το άλλο σκέλος είναι η ενίσχυση τω ελέγχων και το τρίτο σκέλος είναι η αύξηση των εισοδημάτων, είτε πρόκειται για αυξήσεις του κατώτατου μισθού, με αυξήσεις των μισθών του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα, είτε πρόκειται για αυξήσεις των συντάξεων, οι οποίες έγιναν πέρυσι και φέτος. Άρα, η κυβέρνηση κάνει ένα πακέτο παρεμβάσεων».​

Μάλιστα, ο πολίτης εκτιμά αυτές τις παρεμβάσεις και «φαίνεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης», συνεχίζει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, «πως, παρά τα προβλήματα, οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τους τα λύσει. Με χαώδη διαφορά από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Και οι παρεμβάσεις θα συνεχίζονται για ικανό χρονικό διάστημα και η κυβέρνηση θα εξαντλεί όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίξει την κοινωνία».​

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση των κ. κ. Μητσοτάκη – Κασσελάκη, ο κύριος Πέτσας αναφέρει: «Σε ένα περιβάλλον μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων, θα ήθελα οι πολιτικοί αρχηγοί να συναντιούνται χωρίς ζητήματα προαπαιτουμένων και προσωπικών διευθετήσεων κάποιας προσωπικής ατζέντας. Ως πολίτης Έλληνας και Ευρωπαίος και ως άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά, θέλω οι πολιτικοί αρχηγοί να συνομιλούν».

Τέλος, ερωτώμενος για το εάν ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον κ. Κασσελάκη για να ενισχύσει το θεσμικό ρόλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,, ο βουλευτής της ΝΔ απαντά: «Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι πιο λογικό από το να συναντήσει ο πρωθυπουργός τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα. Και είναι λάθος του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη που εμμένει σε αυτή τη στάση, στην άρνησή του να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον πρωθυπουργό», καταλήγει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments