Διεθνή

Ισραήλ κατά Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ισραήλ κατά Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Healthpolicy-watch.news

«Για δύο μέτρα και δύο σταθμά» κατηγορεί ο απεσταλμένος του Ισραήλ στον ΟΗΕ τον ΠΟΥ επειδή καταδίκασε την επίθεση σε ασθενοφόρο, αλλά δεν έχει κάνει το ίδιο με τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Χίλαντ Ερντάν ήρθε σε αντιπαράθεση με τον ΠΟΥ, λίγο αφότου ο διεθνής οργανισμός επέκρινε την επίθεση του Ισραήλ σε ασθενοφόρο έξω από νοσοκομείο της Γάζας.

“Είμαστε εντελώς συγκλονισμένοι από τις αναφορές για επιθέσεις σε ασθενοφόρα που απομακρύνουν ασθενείς κοντά στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα, που οδήγησαν σε θανάτους, τραυματισμούς και ζημιές. Επαναλαμβάνουμε: οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι εγκαταστάσεις και τα ασθενοφόρα πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Πάντα.” δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Ερντάν απάντησε ότι η «προκατάληψη και τα διπλά μέτρα και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά» του ΠΟΥ δεν γνωρίζουν πραγματικά όρια.

“Επιβεβαίωσες ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν εκμεταλλεύονταν το ασθενοφόρο; Το έκαναν! Βρίσκεσαι σε κάθε ευκαιρία για να καταδικάσεις το Ισραήλ, αλλά μένεις απόλυτα σιωπηλός ενώ η Χαμάς εκτοξεύει σκόπιμα ρουκέτες στο Νοσοκομείο Μπαρζιλάι στην Ασκελόν», είπε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

Και συνέχισε: “Πού ήταν το “απόλυτο σοκ” σας όταν οι Ναζί της Χαμάς δολοφόνησαν τους τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου Magen David Adom ενώ περιέθαλψαν τους τραυματίες; Πού ήταν οι κλήσεις σας για να προστατέψετε τα ασθενοφόρα όταν οι ισραηλινοί EMT στοχοποιήθηκαν από τα RPG της Χαμάς; Γιατί σας είναι τόσο φθηνό το αίμα του Ισραήλ ;

Νωρίτερα ο Χίλαντ Ερντάν σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) γνωστοποιούσε ότι σήμερα πραγματοποίησε μια ειδική προβολή για πρεσβευτές και ανώτερους διπλωμάτες της «ταινίας φρίκης» που συγκεντρώνει αυθεντικά βίντεο από τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Στην προβολή συμμετείχαν πρεσβευτές και πρόξενοι από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.α. Θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε τις θηριωδίες που διαπράττει η ναζιστική Χαμάς σε αθώους πολίτες – στον ΟΗΕ, σε πρεσβευτές, ανώτερους διπλωμάτες και σε κάθε υπεύθυνο λήψης αποφάσεων ή επιρροής, για να δείξουμε και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι έχουμε να κάνουμε με μια τρομοκρατική οργάνωση που στόχος της είναι την καταστροφή του Ισραήλ. Η φρίκη και ο πόθος για φόνο στο βίντεο το απεικονίζουν με τον πιο ισχυρό τρόπο, και ως εκ τούτου το Ισραήλ δεν θα σταματήσει και δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει – να συντρίψουμε τη Χαμάς και να επιστρέψουμε τους απαχθέντες στα σπίτια τους», ανέφερε στην ανάρτησή του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments