Πολιτική

Τσακαλώτος: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Τσακαλώτος: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364806] ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» Ευκλέιδης Τσακαλώτος, εξαπολύοντας παράλληλα βολές για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών» διοργάνωσε την Δευτέρα (06/11) η εφημερίδα «Εποχή», με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ομπρέλας «αυτό το τοξικό κλίμα δεν το έχω ξανασυναντήσει όσο είμαι στην Αριστερά» και έθεσε το ερώτημα «αν με αυτό το τοξικό κλίμα μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα».

«Δεν τους αφορά η πολιτική συζήτηση, το πρόγραμμα του συνεδρίου δεν τους αφορά. Δεν πρόκειται έχουμε μια σοβαρή συζήτηση είτε γιατί χάσαμε το ’23 είτε τι είναι το καινούργιο και τι είναι το παλιό» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Όπως ξέρετε καταβαίνοντας ως υποψήφιος πρόεδρος στην ομιλία που είπε ότι θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια της Αριστεράς. Αυτό όμως είναι δύσκολο σε αυτό το κόμμα», ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε επίσης ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η τάση πρέπει να μείνει ή να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της «Ομπρέλας», ανέφερε: «Το μεγάλο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε – είτε μείνουμε, είτε φύγουμε- είναι αυτό του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη, ότι ο βασικός εχθρός μετά ήταν ο Τσίπρας. Φαινόταν ότι δίνουν παλιές μάχες. Αν έχει ρόλο η Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά είναι οι νέες μάχες. Αν κυριαρχήσει αυτό, τότε η απάντηση στην ερώτηση αν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική αριστερά, η απάντηση θα είναι “όχι”».

Σία Αναγνωστοπούλου: «Θα αντισταθώ με νύχια και με δόντια σε όποιον αποφασίσει να πετάξει το αίμα του καραβιού»

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου που ξεκαθάρισε πως «θα αντισταθώ με νύχια και με δόντια σε όποιον αποφασίσει να πετάξει το αίμα του καραβιού», αναφερόμενη στο 3% της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «μάχη επιβίωσης». 

«Δεν θα ασχοληθώ με το τραύμα του 2015 που δεν ήταν τραύμα μόνο για αυτούς που έφυγαν, αλλά και γι’ αυτούς που έμειναν. Πρέπει να αποτιμηθεί ως τεράστια προσπάθεια της Αριστεράς να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη πρόκληση που δεν της αναλογούσε.

Τι δεν κάναμε στο κόμμα μας; Στο ίδιο το κόμμα μας, είμαι από αυτές που στο Συνέδριο για την ψήφιση του προέδρου, ψήφισα αυτό που πέρασε. Έχω ιστορική ευθύνη και την αναλαμβάνω όλη. Την αναλαμβάνω γιατί έχει μεγάλη σημασία, γιατί ένας μικροαστισμός, αυτή η εγρήγορση που έμαθα δεν λειτούργησε. Η αυτοκριτική έχει νόημα για το τι κάναμε πώς το κάναμε. Αυτή η έλλειψη εγρήγορασης οδηγείται στην «υπεράσπιση του κόμματος». Το κόμμα όμως για να είναι δυναμικό, χρειαζόταν και άλα πράγματα. Εκπροσώπηση κινημάτων σε ανώτατο επίπεδο. Έναν επιστημονικό τεχνοπολιτικό κόσμο και να εκφράζονται στα όργανα. Όχι δίπλα στον πρόεδρο. Μέσα στα όργανα.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά οφείλω να τη δώσω από τις τάξεις του. Τα  περί αριστερών εκκρεμοτήτων, όσο και να διαφωνώ με το ύφος των υπό διαγραφή, η μάχη είναι μάχη επιβίωσης του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διεκδικώ κανέναν τίτλο ιδιοκτησιακής σχέσης, αλλά όποιος αποφασίσει να πετάξει το «αίμα» του καραβιού, αυτό θα βυθίσει και το πλοίο. Το να θέλεις να επικαιροποιήσεις το αίμα, ναι. Αλλά να το πετάξεις, βάζεις τη σφραγίδα της βύθισης του πλοίου, εγώ σ’ αυτή τη βύθιση θα αντισταθώ με νύχια και με δόντια» είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments